Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoaștere

Câte 5.000 de lei pentru șapte „Școli Europene” din județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șapte licee din judeţ au obţinut titlul de „Şcoală europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, organizată de 15 ani de către Ministerul Educației, la care participă unitățile de învățământ care au fost şi sunt implicate în proiecte europene din domeniul educației.

Este vorba despre Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, care s-a clasat pe locul 2 în competiție, cu 190 de puncte, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava (locul 5), Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (locul 9), Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

Unitățile premiate vor primi certificatele de „Școală europeană” în cadrul unei festivități ce va avea loc în București, în luna iunie, câștigătorii urmând să fie recompensați cu câte un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotări.

În competiție au participat 136 unităţi de învăţământ preuniversitar, care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, 87 dintre acestea primind titlul de „Şcoală europeană“.

În 2017, treiunităţi din judeţ au obţinut titlul de „Şcoală europeană”, cel mai mare punctaj fiind întrunit deColegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care s-a clasat pe locul doi la nivel național, la doar un punct distanță de prima clasată.

 

Certificatul „Şcoală Europeană” este valabil trei ani

Potrivit Ministerului Educației, Competiția „Şcoală Europeană” a fost  lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

La cele 15 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” (2004-2018) au participat 2.023 de unități de învățământ din toate județele țării și 775 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

„Certificarea școlilor cu titlul <Școală Europeană> le conferă recunoștere și prestigiu, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, arată ministerul de resort. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Activitățile/ proiectele/ programele care s-au luat în considerare pentru ediția din acest an a competiției sunt cele desfășurate în perioada septembrie 2016 - iulie 2019 (derulate de școli prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene: Erasmus+, e-Twinning, Europa-casa noastră, Școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola, etc).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte 5.000 de lei pentru șapte „Școli Europene” din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Câte 5.000 de lei pentru șapte „Școli Europene” din județul Suceava3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte