Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Baraj pentru baraj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică și luni s-a disputat penultima etapă din play-out, una care a dat o jumătate de verdict. Vorbim aici doar de partea inferioară a clasamentului, întrucât ce se întâmplă la ”vârf” nu are decât o miză de imagine, diferența din drepturile de televizare fiind nesemnificativă la nivelul bugetului unui club. Așadar, singurul subiect care merită discutat se referă la lupta pentru evitarea retrogradării. Hermannstadt, care deja se pusese singură cu spatele la zid după înfrângerea de acasă cu Botoșani, a mai recepționat o lovitură, de data asta în luptă directă. Prin înfrângerea de la Voluntari, sibienii știu de-acum că nu se mai pot salva direct. Înaintea ultimei etape, se găsesc pe loc direct retrogradabil, dar din fericire stă în puterea lor să îndrepte lucrurile. Vecinii din Mediaș n-au lăsat garda jos la Călărași, ba chiar au învins, ceea ce păstrează Dunărea la un ecart de un punct. Observăm că Gaz Metan putea lesne termina la egalitate cu Dunărea, locurile celor două n-ar fi fost afectate, de aceea golul de pe final a fost mai degrabă unul de conjunctură. Un punct sau două între baraj și retrogradare directă însemna același lucru: doar în cazul unei victorii a gazdelor se face rocada. Așadar, Miriuță mai are încă un cartuș la dispoziție, unul pe care nu-și permite să-l rateze. Se poate spune că play-out-ul a cernut echipele pe merit. Chiajna chiar a fost cea mai slabă și probabil n-o vom mai vedea prea curând în Liga 1, dacă ne ghidăm după votul din 26 mai al cetățenilor din localitate, unul care a fost categoric împotriva actualului primar, cel care alocă sume indecente din buget către fotbalul profesionist. Apoi, dintre Hermannstadt și Dunărea Călărași, pe drept ocupante ale locurilor codașe, se va alege în meci direct a doua cea mai slabă echipă a campionatului. Cei doi antrenori au contribuit și ei consistent la starea de lucruri, Alexa prin obsesiva tactică la 0-0, care a început să dea rateuri zgomotoase pe final de sezon, în timp ce Miriuță, după cum am mai scris aici, pare a fi un antrenor cu concept tactic după ureche. Unul dintre ei va avea vremelnic câștig de cauză, până va da ochi cu Lobonț, în opinia mea favorit cu oricare dintre cei doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baraj pentru baraj.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Baraj pentru baraj5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte