Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Școala Zero Waste

Elevii din Pătrăuți, campioni la reciclare și colectare selectivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre laureații ediției din acest an a Concursului Național de Educație Ecologică „Școala Zero Waste” se numără și Școala Gimnazială "Constantin Morariu" Pătrăuți.

Pe durata celor 10 săptămâni de concurs, școlile participante au fost încurajate (și punctate pentru asta) să organizeze vizite la stații de sortare a deșeurilor și de epurare a apei,să se implice în acțiuni de plantare, de voluntariat sau acțiuni de informare a comunității în care trăiesc despre posibilitățile pe care le au pentru a adopta un stil de viață sustenabil, să refolosească deșeurile și să colecteze selectiv.

Școala Gimnazială "Constantin Morariu" Pătrăuți a fost premiată cu mențiune, urmând să desemneze cinci elevi care, împreună cu profesorul coordonator, vor participa, în perioada 20 – 25 august, la Tabăra “Zero Waste Summer Camp”, organizată în județul Arad.

Cei peste 10.000 de elevi (din 175 de școli din 36 de județe) direct înscriși în competiție, la secțiunea „Clasele V-VIII”, au realizat 38 de acțiuni de curățenie și 41 de mici acțiuni de plantare (cu aproape 5.500 de puieți de arbori forestieri și pomi fructiferi plantați). Au fost recuperate 12 tone de plastic, 72 de tone de hârtie și carton, 3.8 tone aluminiu și 9 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Concursul are ca partener Continental Anvelope Timișoara, fiind sponsorizat de Decathlon.

"Școala Zero Waste" este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul gimnazial și liceal din România. Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în joc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din Pătrăuți, campioni la reciclare și colectare selectivă.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii din Pătrăuți, campioni la reciclare și colectare selectivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte