Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 109 (7110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe un colţ de plai, pe-o gură de rai

Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ce poate fi mai plăcut la final de săptămână sau când ai concediu decât să stai la o pensiune la care să simţi din plin aerul curat de munte, să auzi pe tot parcursul zilei susurul apei care se strecoară printre pietre, adierea frunzelor din pădure şi cântecele păsărelelor, să te bucuri de confort şi servicii ca la o pensiune din Austria, Italia ori Elveţia, având în acelaşi timp aproape o mulţime de atracţii turistice, de la faimoasele mănăstiri din Bucovina, zone de agrement de iarnă şi de vară, până la pârtii de schi?

Acesta este şi motivul pentru care, la doar un an şi jumătate de la deschidere, Pensiunea Piatra Pinului, construită în Voroneţ, la mai puţin de un km de Pârtia Şoimul, dar şi Restaurantul Ariniş, aferent acesteia, au ajuns un reper important pentru turismul în Bucovina.

Celebrul site Booking.com, utilizat de milioane de oameni din întreaga lume, îi acordă Pensiunii Piatra Pinului cel mai mare punctaj obţinut de unităţile de cazare din judeţul Suceava – 9,4.

La doar şase luni de la inaugurare, Piatra Pinului a fost prima pensiune din Bucovina care a obţinut şi Certificarea Ordinului European al Cavalerilor Vinului – trei pahare, în semn de recunoaştere a calităţii care se remarcă de la detaliile de construcţie şi amenajare, până la serviciile oferite clienţilor.

Pensiunea Piatra Pinului, o oază de relaxare și bun gust, în inima Bucovinei

Îmbinare de clasic şi modern

Locurile de parcare nu reprezintă o problemă pentru cei care ajung aici, spaţiul pus la dispoziţie fiind mai mult decât generos.

De cum intri nu ai cum să nu remarci holul imens, cu canapele şi fotolii care te cuprind în îmbrăţişarea lor călduroasă, cu măsuţe pe care poţi savura o cafea sau un vin bun, ascultând focul care trosneşte în şemineu, iarna, ori bucurându-te de răcoarea   încăperii largi, vara, în timp ce descoperi numeroasele artefacte cu farmec istoric, răspândite peste tot – în bibliotecă, pe etajere şi pe dulapuri.

Impresionant este şi holul imens care uneşte cele două etaje ale pensiunii, scăldate în lumină naturală, care se revarsă de sus, prin luminator, dar şi din laterale, de la geamurile balcoanelor unde se poate ieşi afară, să asculţi cântecul păsărelelor sau ropotul liniştitor al unei ploi de vară.

Tocmai de aceea, camerele, pe lângă faptul că te îmbie să rămâi acolo, având acel aer clasic - sobru, familiar şi primitor, în acelaşi timp, sunt toate prevăzute cu balcon propriu, independent.

Chiar dacă sunt în zona de munte şi înconjuraţi de pădure, unde temperaturile din timpul verii sunt mult mai uşor de suportat decât în zonele de câmpie, toate camerele au fost dotate cu aparate de aer condiţionat, în caz de sunt necesare. Măsura a fost luată ţinându-se cont de schimbările climatice din ultima perioadă, când vremea trece de la o extremă la alta. Cât despre căldură pe timp de iarnă, pensiunea este dotată cu o centrală modernă, cu autonomie mare.

De fapt, în întreaga pensiune se remarcă reuşita îmbinare între clasic şi modern, care îi conferă o eleganţă aparte.

Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei

Facilităţi SPA, incluse în tarifele de cazare

Asigurarea unor condiţii foarte bune de locuit şi de mâncat nu sunt totdeauna suficiente, turiştii aflaţi în vacanţă având nevoie şi de diverse modalităţi de relaxare şi petrecere a timpului liber.

Aşa a apărut centrul SPA de la demisol, unde cei cazaţi la Piatra Pinului au acces gratuit la o mulţime de facilităţi - Salină cu sare de Praid şi de Himalaya, saună umedă, saună uscată, jacuzzi de patru persoane decorat cu o interesantă imagine tridimensională, realizată de Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, vestiare şi o sală de fitness dotată cu aparate moderne.

Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei

Terasă exterioară şi spaţii de joacă pentru copii

Odată cu încălzirea vremii, tot mai multă lume este tentată să îşi petreacă timpul şi să savureze mâncarea şi o băutură bună afară, pe terasa amenajată chiar spre Piatra Pinului, formaţiune geologică celebră în zona Gura Humorului, mai ales după ce, prin anii ‘70, un student a descoperit acolo fosila unei vietăţi preistorice, unice în zonă.

Înconjurată de pădurea de un uimitor verde crud, terasa de vară, perfectă pentru petrecerea timpului în natură, la soare şi aer curat, are în apropiere un spaţiu de joacă care urmează să fie extins cu noi modele de instalaţii, special pentru copiii mici, între 2 şi 5 ani. Astfel, părinţii se pot bucura de timp liber la terasă, cu prietenii, urmărindu-i îndeaproape şi pe cei mici, care se joacă în condiţii de siguranţă.

Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei

Tradiţia celebrului Restaurant Ariniş, continuată

Nu în cele din urmă, la parterul clădirii funcţionează Restaurantul Ariniş (care continuă tradiţia celebrului local cu acelaşi nume din zona Gura Humorului) - cu servire „a la carte”, care este la dispoziţia tuturor doritorilor, indiferent dacă sunt cazaţi sau nu acolo.

Meniul este bucovinean cu o tentă de Alpi - minipateuri, supă de ceapă, cu preparate delicioase - coaste de porc la cuptor, aripioare la ceaun, piept de raţă etc., iar majoritatea alimentelor de bază sunt din surse locale, de la producători autorizaţi.

Vizitatorii îşi pot începe dimineaţa cu faimoasele ouă Benedict sau o delicioasă omletă ţărănească ori, de ce nu, cu clătite cu somon, pot continua ziua cu o ciorbă rădăuţeană tradiţională ori una „dreasă”, cu afumătură, pot savura un pui chinezesc sau un piept de raţă cu cartofi dulci şi sos de mango ori o tochitură bucovineană.

Pentru cei dornici de experienţe culinare, nu lipsesc nici meniuri precum file de păstrăv cu cremă de brânză şi afine, cotlet de miel în crustă şi cartofi chips sau muşchi de vită cu sos de rodie şi piure de cartofi mov, iar la final, pot încheia cu deserturi precum „5 straturi de plăcere”, „cuşma lui Guguţă”, cheesecake cu mentă şi ciocolată ori cu papanaşi tradiţionali.

Barul bine pus la punct şi bogat în oferte menite să întreţină buna dispoziţie are ca motto un text amuzant, expus la intrare - „Poate că băutura nu este răspunsul, dar cu siguranţă te ajută să uiţi întrebarea!”

Condiţiile excelente de cazare, dar şi restul facilităţilor care le sunt puse la dispoziţie fără restricţii, incluse în tarifele care includ mic dejun şi sunt aceleaşi pe tot parcursul anului, i-au determinat pe mulţi să revină, iar şi iar, într-un loc de care au prins drag – Pensiunea Piatra Pinului.

Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei.
 Vizualizări articol: 4494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pensiunea Piatra Pinului – confort, relaxare şi bun-gust, în inima Bucovinei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei