Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 109 (7110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Acţiune de prevenire a furturilor din locuinţe, cauzate de neglijenţa proprietarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O campanie de prevenire a furturilor din locuinţe a fost demarată de poliţiştii suceveni, care în perioada 6-12 mai au desfăşurat activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului în comunităţile din întreg judeţul. Au fost vizate astfel comunităţile rurale, unde au fost înregistrate furturi din locuinţe şi case aflate în construcţie, precum şi cele din mediul urban, facilitate de neglijenţa proprietarilor de imobile care lasă uşile caselor neasigurate.

Acţiunea a avut loc după ce poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la mai multe furturi comise după ce proprietarii s-au reîntors la locurile de muncă din străinătate, lăsând imobilele neasigurate şi având în interiorul acestora depozitate bunuri casnice şi scule, care au atras atenţia hoţilor şi au devenit ţinta acestora. Alte cazuri înregistrate au fost cauzate de plasarea cheilor de acces în locuinţe în locuri previzibile, constituind adevărate invitaţii la furt pentru infractori.

Un astfel de caz s-a înregistrat în cursul zilei de vineri, când, în jurul orei 10.20, Poliţia Oraşului Dolhasca a fost sesizată de către o femeie de 48 ani, din oraş, despre faptul că în cursul zilei de miercuri, în intervalul orar 08.00-16.00, autori necunoscuţi au sustras din locuinţa sa bunuri şi valori. Cercetările întreprinse de poliţişti au arătat faptul că în intervalul amintit, în timp ce femeia şi soţul acesteia nu se aflau la domiciliu, fiind plecaţi la serviciu, persoane necunoscute au intrat în locuinţă, folosindu-se de o cheie lăsată într-o anexă de către proprietari. Din interiorul locuinţei s-a constatat că au fost sustrase un telefon mobil şi 21 de tichete de masă. Cercetările sunt continuate pentru identificare autorilor, în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În cadrul acţiunii demarate de poliţişti, au avut loc întâlniri cu cetăţenii, în special cu persoanele vârstnice sau care locuiesc în case izolate, fiind făcute recomandări pentru responsabilizarea acestora cu privire la adoptarea unui comportament preventiv. Poliţiştii au distribuit peste 3.000 de materiale informative şi au prezentat exemple ale unor victime care au suferit pagube importante, în urma neglijenţei în asigurarea locuinţelor, plasarea cheii de la uşă în locuri improprii sau lăsarea deschisă a uşilor şi ferestrelor. În acelaşi timp oamenii au fost avertizaţi cu privire la pericolele iniţierii unor relaţii de prietenie cu persoane necunoscute, care prestează activităţi care de multe ori sunt doar pretexte pentru a pătrunde în locuinţe, anexe sau curţi şi a sustrage bunuri sau sume de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de prevenire a furturilor din locuinţe, cauzate de neglijenţa proprietarilor.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiune de prevenire a furturilor din locuinţe, cauzate de neglijenţa proprietarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei