Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 109 (7110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie electorală

Senatorul PSD Ioan Stan acuză PNL de „violenţă exacerbată”, ură şi „incitare la haos şi răfuială fizică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan acuză PNL că a transformat campania electorală pentru alegerile europarlamentare, dintr-un „cadru acceptat pentru desfăşurarea unei înfruntări politice”, într-o acţiune cu „accente de o violenţă exacerbată”, plasând-o „într-un spaţiu dominat de neadevăr şi rea-voinţă, lipsit de orice urmă de decenţă şi civilizaţie”. „Stau martori afirmaţiilor mele nu doar îndemnurile pline de ură şi incitările la haos şi răfuială fizică, cât dezinformarea crasă, minciuna, ca să-i spunem chiar pe nume”, arată liderul PSD, într-un comunicat de presă remis ieri.

Senatorul Stan declară că ceea ce afirmă liderii şi candidaţii PNL la alegerile europarlamentare este demontabil cu cifre şi cu realitatea.

„Se afirmă că nu avem şcoli moderne, la care copiii să meargă cu drag. Tocmai pentru corectarea unor neajunsuri constructive ale locaţiilor cu destinaţie educativă bugetul Ministerului Învăţământului pe anul în curs are capitole referitoare exact la acestea. Vorbesc despre un buget de 30.829,26 milioane lei, cu 46,73% mai mare decât cel din 2018, în valorificarea căruia, în judeţul meu sunt în derulare 234 de proiecte pentru reabilitarea unor unităţi şcolare, în valoare de peste 317 milioane lei. Iar la nivel naţional sunt incluse în proiect 1.100 de şcoli cu toalete în curte, dintre care 76 în judeţul Suceava, pentru care sunt alocate 65 milioane lei.

Se afirmă că românii sunt săraci din cauza unei infrastructuri deficitare. Cred că este util să lămurim despre care români vorbim. Despre cei cărora în guvernarea PDisto-PNListă li s-au diminuat salariile cu 25%, li s-au impozitat pensiile, li s-au diminuat indemnizaţiile şi alocaţiile? Corect şi adevărat este că puterea de cumpărare a românilor, pe care n-au cum să-i convingă PNL-işti cu minciuni, raportată la salariul minim net, majorat cu 35% faţă de cel oferit de guvernarea Cioloş, a crescut cu 25% în guvernarea PSD-ALDE. Asta referitor la sărăcie. Iar cu privire la infrastructură, programului specific i s-a alocat prin bugetul anului 2019 o creştere de 55% faţă de cât s-a cheltuit în 2018. Din aceşti bani se vor moderniza drumuri judeţene sucevene într-o alocare de 260 milioane lei, adevăr imposibil de contestat”, a afirmat Stan.

 

Stan dezminte acuzele liberalilor

Senatorul a mai declarat că lucrurile stau la fel şi în ceea ce priveşte spitalele, cu un buget „istoric” alocat în acest an Ministerului Sănătăţii, de 4,84% din PIB, din care se vor construi şi moderniza unităţi spitaliceşti, se va achiziţiona aparatură performantă şi se asigură personalului medical salarii decente. „Un exemplu concret şi recent este Spitalul Municipal Fălticeni, căruia i s-au alocat peste 470.000 lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă calitate”, a subliniat Stan.

În ceea ce priveşte acuza că PSD nu utilizează fonduri europene, Ioan Stan a afirmat că asta „este mai mult decât minciună”, este „o aberaţie”. Potrivit parlamentarului, în guvernarea actuală rata absorbţiei fondurilor europene în România a fost de 28%, faţă de media europeană a aceluiaşi indicator, care a fost de 29%; valoarea apelurilor la proiecte lansate este de 25 miliarde euro, adică 90% din totalul fondurilor alocate României; valoarea contractelor de finanţare semnate este de 21,7 miliarde euro, adică 73% din totalul alocării de fonduri pentru România; rată de absorbţie de 99,9% din Fondul European pentru Agricultură.

„Cât priveşte temerea pentru îndatorarea generaţiilor viitoare, este poate cea mai mincinoasă şi mai nefondată acuză. Mai ales că vine din partea celor care au îndatorat România cu 20 de miliarde de euro, bani împrumutaţi pentru o presupusă revigorare a economiei naţionale. Revigorare care s-a materializat în concedieri, reduceri de salarii, impozitări de pensii, închideri de şcoli şi spitale şi s-a evidenţiat în construirea de terenuri sportive în pantă pentru comunităţi cu media de vârstă de peste 65 de ani ca şi de parcuri în păduri. În ce ne priveşte, grija pentru generaţiile viitoare, în afară de creşterile de salarii şi diminuările de taxe şi impozite, de investiţiile în învăţământ şi sănătate, de înlesnirile financiare oferite tinerilor doritori să-şi deschidă afaceri proprii, se demonstrează în statisticile europene prin aceea că datoria externă a României a scăzut la 35% din PIB, cu mult sub nivelul mediu al Uniunii Europene”, a mai afirmat senatorul PSD Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Ioan Stan acuză PNL de „violenţă exacerbată”, ură şi „incitare la haos şi răfuială fizică”.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Senatorul PSD Ioan Stan acuză PNL de „violenţă exacerbată”, ură şi „incitare la haos şi răfuială fizică”1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei