Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 109 (7110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unic

România poate avea în premieră în Parlamentul European un politician de la Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

România poate avea în premieră în Parlamentul European un reprezentant care provine din afara Uniunii Europene. Este vorba de Iurie Leancă, prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 2013-2015, care în prezent deţine funcţia de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană.

Iurie Leancă va candida pentru un loc în Parlamentul European din partea Pro România, partid pe lista căruia se regăsesc expremierii României Victor Ponta şi Mihai Tudose, dar şi comisarul european pentru dezvoltare regională în exerciţiu, Corina Creţu.

Includerea lui Iurie Leancă pe lista Pro România pentru alegerile europene din 26 mai reprezintă o unire simbolică a celor două maluri de Prut: „România şi Republica Moldova împărtăşesc de secole aceeaşi istorie, aceeaşi limbă, aceeaşi cultură, şi sper că vom împărtăşi acelaşi viitor. În calitate de eurodeputat voi reprezenta la Bruxelles interesele tuturor românilor, dar în mod special ale Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Iurie Leancă.

Tot simbolic pentru reunificarea Moldovei cu ţara mamă, Iurie Leancă a ales să facă anunţul oficial despre candidatura sa pentru Parlamentul European pe data de 27 martie 2019. Este o dată cu o semnificaţie aparte, şi asta pentru că în acea zi s-au împlinit 101 ani de la votul pentru unirea Basarabiei cu România, în 1918.

De altfel, Iurie Leancă este de părere că împreună cu Victor Ponta, dar şi cu ceilalţi viitori europarlamentari din Pro România, va reuşi să facă lucruri importante pentru români, indiferent de locul în care aceştia trăiesc. În sprijinul acestei afirmaţii, Iurie Leancă a oferit exemple din perioada în care era prim-ministru la Chişinău, iar Victor Ponta conducea Guvernul de la Bucureşti.

„A fost o perioadă extrem de benefică pentru ambele părţi. Atunci am reuşit să realizăm o serie de proiecte concrete pentru cetăţeni, dintre care vreau să amintesc construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, donaţia a 200 de microbuze şcolare pentru elevii din mediul rural, renovarea edificiilor culturale româneşti, investiţii în sistemul de sănătate, SMURD-ul a trecut Prutul. De aceea, am convingerea că împreună în Europa vom reuşi să ne facem auziţi şi vom accesa proiecte importante pentru România şi Moldova”, a punctat Iurie Leancă.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Chişinău cu liderii Pro România, Iurie Leancă a spus că din funcţia de europarlamentar va milita activ pentru oferirea unei perspective clare pentru Republica Moldova de a adera la spaţiul comunitar, exprimându-şi speranţa că procesul de extindere a Uniunii Europene va continua spre Est.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România poate avea în premieră în Parlamentul European un politician de la Chişinău.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România poate avea în premieră în Parlamentul European un politician de la Chişinău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei