Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Medici de familie şi medici din ambulatoriu, sancţionaţi de CAS pentru prescriere eronată de medicamente şi pentru nerespectarea programului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava au efectuat, în primul trimestru al acestui an, 53 de acţiuni tematice de control, care s-au soldat cu sancţiuni financiare de circa 50.000 de lei, conform unui comunicat de presă remis, ieri, de preşedintele-director general al instituţiei, dr. Claudiu Cobuz.

Conform comunicatului, 18 acţiuni de control au fost efectuate la medicii de familie; 8 la medicii specialişti din ambulatoriul de specialitate; două la furnizorii de servicii medicale paraclinice; 11 acţiuni de control au vizat farmacii; 5 au fost la medicii stomatologi; 7 controale s-au realizat la furnizorii care derulează programe naţionale de sănătate şi două acţiuni de control au fost la spitale.

La aceste acţiuni de control tematic s-au adăugat şi 8 acţiuni de control operativ.

Dr. Cobuz arată că verificările s-au finalizat cu o serie de măsuri propuse şi implementate. Astfel, în cazul medicilor de familie controlaţi, pentru şase dintre ei s-au aplicat măsuri de recuperare a sumelor reprezentând reţete prescrise fără respectarea protocolului de prescriere a medicamentelor, în valoare de 5.646 lei.

În cazul a trei medici de familie s-a constatat necompletarea corectă şi la zi a documentelor de evidenţă a serviciilor medicale şi s-a aplicat sancţiunea contractuală de ,,avertisment”.

Doi medici de familie s-au ales cu diminuare cu 10% a valorii lunare a punctului “per capita” pentru servicii medicale eronat raportate, iar un alt medic a fost sancţionat cu diminuarea cu 10% a valorii lunare a punctului “per capita” pentru prescripţii medicale off-line neintroduse în sistemul informatic.

În cazul medicilor specialişti din ambulatorii, în cazul a trei dintre ei s-a aplicat sancţiunea de diminuare cu 5% a valorii minim garantate a punctului pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava, în valoare totală de 2.955 lei.

La şase medici s-a constatat necompletarea corectă şi la zi a documentelor de evidenţă a serviciilor medicale şi li s-a dat ,,avertisment”, la prima constatare. Pentru şase medici s-a dispus recuperarea sumei reprezentând servicii neefectuate şi diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului, în suma totală de 35.364 lei.

 

Amendă de 5.000 de lei pentru un medic specialist care a dat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale

În cazul unui medic specialist s-a dispus recuperarea contravalorii prescripţiilor medicale eliberate cu nerespectarea prevederilor legale, în sumă de 6.834 lei; un medic specialist a fost amendat cu suma de 5.000 lei pentru eliberarea concediilor medicale fără respectarea prevederilor legale, iar contractul unui medic specialist a fost reziliat.

În comunicat se mai arată că în cazul unui stomatolog s-a aplicat sancţiunea de diminuare cu 5% a contravalorii serviciilor de medicină dentară aferente lunii în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava, în valoare totală de 100 lei.

În ceea ce priveşte farmaciile, pentru 7 furnizori de medicamente s-a dispus diminuarea cu 5% a sumei cuvenite pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat la CAS, în valoare totală de 6.935 lei.

În cazul unui furnizor de servicii medicale spitaliceşti s-a diminuat cu 1% valoarea de contract lunară, în sumă totală de 6.531 lei, pentru consemnarea incompleta a datelor în foile de observaţie clinică generală.

„Toate acţiunile de control s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale, furnizorii de servicii medicale au avut posibilitatea de a-şi exprima obiecţiile la constatările echipei de control consemnate în procesul-verbal, în termen de 3 zile”, a subliniat dr. Cobuz. El a precizat că activitatea de control are rolul „de a verifica respectarea de către furnizori a clauzelor contractuale, astfel încât asiguraţii să poată beneficia în mod real şi nediscriminatoriu de serviciile medicale decontate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”. Activitatea de control s-a desfăşurat  în baza Planului de control pe anul 2019 avizat de către Direcţia Generală Control şi Antifraudă a CNAS Bucureşti  şi aprobat de preşedintele director general  al CAS Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici de familie şi medici din ambulatoriu, sancţionaţi de CAS pentru prescriere eronată de medicamente şi pentru nerespectarea programului.
 Vizualizări articol: 2626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Medici de familie şi medici din ambulatoriu, sancţionaţi de CAS pentru prescriere eronată de medicamente şi pentru nerespectarea programului3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei