Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 18 – 24 aprilie
 
Expoziția „Egiptul Antic”, la Iulius Mall Suceava, până pe 21 aprilie
Copiii au posibilitatea să exploreze Egiptul Antic, la Iulius Mall Suceava. Zilnic, până pe 21 aprilie, între orele 10.00 și 20.00, prichindeii cu vârsta între 5 și 12 ani sunt costumați în faraoni sau Cleopatra și se aventurează într-o expediție educativă captivantă. Traseul îi poartă, prin joc și joacă, într-o serie de povești interactive fascinante, cu ajutorul cărora află cum decurgea ziua unui faraon, explorează piramidele, acolo unde descoperă cum au fost construite și ce semnificație au hieroglifele, intră în camera misterioasă în care se găsesc sarcofagul lui Tutankhamon, papirusuri, amfore și instrumente muzicale. În plus, cei mici au și rolul de arheologi și caută artefacte, iar dacă reușesc misiunea, primesc o parolă pentru a putea intra în camera comorilor. Ștrengarii sunt implicați în numeroase activități: realizează puzzle-uri magnetice cu înfățișarea reginei Nefertiti și a lui Tutankhamon, construiesc minipiramide și se fotografiază cu Sfinxul, învață hieroglife și multe altele. La final, ștrengarii primesc diplome de exploratori. Partener al distracției este Magic FM. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar rezervările se pot face prin e-mail la adresa rezervari@iuliusmall.com sau la telefon 0230/208.700.
 
„Vânătoarea de Ouă” cu Iepurașul Rilă, la Shopping City Suceava
Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, copiii se vor distra la atelierele special pregătite pentru ei. În perioada 20 – 26 aprilie, între orele 14:00 – 17:00, cei mici sunt invitaţi, împreună cu părinţii şi bunicii, într-un decor special amenajat, pentru a picta cele mai frumoase ouă gigant din oraş și pentru a se fotografia cu Iepurașul Rilă, care a poposit la Shopping City Suceava pentru a se distra alături de cei mai cuminți copilaşi. Mai mult, Iepurașul Rilă îi invită pe pitici să participe împreună la „Vânătoarea de Ouă” din data de 21 aprilie, ora 13:00 (în fața magazinului Pepco), pentru a se distra și a câștiga numeroase surprize dulci. Rilă Iepurilă va putea fi găsit în Shopping City Suceava, în perioada 20 – 26 aprilie, de la 10:00  la 17:00 (20, 21 aprilie) și de la 14:00 la 17:00 (22, 26 aprilie). În plus, la atelierele pentru copii organizate săptămânal de Shopping City Suceava au fost pregătite noi teme educative pentru cei mici, atât la cel de marți, 23 aprilie, organizat în colaborare cu Smart School, cât şi la atelierul de joi, 25 aprilie. Copiii sunt invitați să își pună imaginația în practică și să confecționeze decorațiuni de Paște cu iepurași și coșulețe special de Paște utilizând tehnici de lucru manual moderne și atractive.
Joi, 18 aprilie
 
Atelierul instructiv educativ „Origami”, la Hanul Domnesc
La Hanul Domnesc Suceava se va desfășura joi, 18 aprilie, Atelierul instructiv educativ „Origami la Han”, realizat de elevi din cadrul cercului tehnico-aplicativ de navomodele/origami de la Palatul Copiilor din Suceava. Coordonatorii acestui atelier educațional sunt: profesor Maxim Cristina, de la Palatul Copiilor, și muzeograf Maria Crușninschi, din cadrul Muzeului Bucovinei, Serviciul Etnografie.
 
Expoziţie aniversară a Grupului PATRU PLUS, la Muzeul Bucovinei Suceava
Grupul PATRU PLUS și invitații Lucia Puscașu, Liviu Suhar și Pușa Pîslaru invită iubitorii de artă la vernisajul expoziției aniversare (10 ani de la înființarea grupului), joi, 18 aprilie, ora 16,00, la Galeria ”Pod” a Muzeului Bucovinei Suceava. Vor fi expuse lucrări de pictură, grafică și tapiserie. Prezintă scriitoarea Doina Cernica și criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc.
 
Vineri, 19 aprilie
Rapsodii Românești”, expoziție de pictură, la Galeria de Artă Rădăuți
La Galeria de Artă Rădăuți va avea loc vineri, 19 aprilie, de la ora 16:00, vernisajul expoziției de pictură „Rapsodii Românești”. Cu prilejul Zilei Mondiale a Artei, inspectorul şcolar pentru arte Ceică Loredana Mihaela, profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, şi prof. Cărare Nicoleta din Bacău, au ales să dăruiască artiştilor de pretutindeni un cadou şi îi invită la vernisajul expoziției „Rapsodii Românești” ce promovează tradiţiile, obiceiurile, motivul popular. Activitatea este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Galeria de Arte Radăuţi, UAP Bacău, și se încadrează în programul proiectului interjudeţean "Dascăl şi artist".  Curator: inspectorul şcolar pentru arte, prof. Ceică Loredana Mihaela. Prezintă: Delia Ioana Leizeriuc, critic de artă, consilier în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Suceava.
 
Sâmbătă, 20 aprilie
Ateliere creative și modul de dezvoltare personală, la Shopping City Suceava
Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creație pentru copii. Cei mici sunt invitați să își pună imaginația în practică și să confecționeze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne și atractive. La atelierul de pe data de 20 aprilie cei mici au oportunitatea de a-și pune în practică resursele creative la atelierul „Să Țesem în Culori de Primăvară (realizare covoraș cu ajutorul gherghefului)”. Totodată, în cadrul atelierului de sâmbătă, copiii sunt invitați la modulul de dezvoltare personală, „Caruselul Copilăriei”, ce va avea loc între orele 13.00 – 17.00. Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00 – 17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, și se adresează copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Structurate tematic, atelierele reușesc de fiecare dată să mențină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-și dezvolte atenția, creativitatea și abilitățile practice. Intrare liberă! La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac săptămânal, la 0745.403.220.
Duminică, 21 aprilie
 
Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița
Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița, ediția a XIII-a, duminică, 21 aprilie.
 
Târgul de „Cămeși”, în Duminica Floriilor, la Căminul Cultural din Sf. Ilie
La Căminul Cultural din Sf. Ilie va avea loc duminică, 21 aprilie, la ora 15:00, Târgul de „Cămeși”, care cuprinde o expoziție cu vânzare de cămăși populare, o prezentare de costume populare, un spectacol artistic cu muzică tradițională, susținut de Grupul Folcloric „Dor de la Moara” și Taraful „Obcina”. Participă reprezentanți ai vetrelor folclorice Sf. Ilie, Pârtești, Fundu Moldovei, Straja, Calafindești, Moara, Mihoveni, Stroiești. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Vatra Satului”, Parohia „Sf. Ilie”, Primăria Șcheia, parteneri: Monitorul de Suceava, Bucovina TV și Intermedia TV.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei