Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu violență

Individ periculos arestat preventiv, după ce a violat și tâlhărit o femeie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 20 de ani din comuna Valea Moldovei a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată, fiind acuzat că a urmărit o femeie care se întorcea seara de la serviciu și, după ce a lovit-o și amenințat-o, a violat-o și apoi i-a furat banii din portofel. În urma identificării autorului, anchetatorii au constatat că tânărul mai comisese o astfel de faptă în urmă cu aproape un an și jumătate, pentru care scăpase basma curată după ce victima de atunci și-a retras plângerea.

Fapta comisă de Vasile Moldovan, în vârstă de 20 de ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a avut loc în seara zilei de 30 martie. Conform unui raport al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, ”în seara zilei de 30.03.2019, în jurul orei 22:20, a urmărit persoana vătămată de sex feminin în timp ce aceasta se deplasa pe jos de la locul de muncă spre domiciliul din oraşul Gura Humorului şi prin exercitarea de violenţe fizice şi ameninţări cu moartea, a constrâns-o să aibă cu el raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 de minute, după care i-a sustras suma de aproximativ 900 lei din portofel.” În urma violenţelor exercitate, persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În cursul zilei de luni, procurorii  Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată. În aceeași zi, față de autor a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 16 aprilie instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Individul comisese un alt viol în toamna anului 2018 și se afla în libertate, după ce victima și-a retras plângerea

Vasile Moldovan era cunoscut anchetatorilor, după ce fusese trimis în judecată pentru comiterea unei infracțiuni de viol la sfârșitul lunii octombrie a anului 2018.

În cursul nopții de 25 spre 26 octombrie 2018, același tânăr urmărise o femeie care se întorcea de la serviciu și o violase într-un șanț de la marginea drumului. Conform comunicatului remis atunci de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, ”la data de 26.10.2018, în jurul orelor 00.15, inculpatul a urmărit-o pe femeie în timp ce aceasta se deplasa pe un drum comunal din Valea Moldovei, de la locul de muncă spre locuința sa din aceeași localitate, iar când a ajuns în dreptul unui pod a lovit-o pe aceasta cu pumnii și picioarele peste corp, a amenințat-o cu moartea, după care a târât-o în afara părții carosabile, pe malul șanțului, unde a întreținut raporturi sexuale normale cu susnumita”. Femeia în vârstă de 35 de ani, o localnică din Valea Moldovei, a suferit leziuni care au fost certificate medico-legal. După câteva zile, la data de 31 octombrie 2018, polițiștii de la Gura Humorului, sub coordonarea procurorului de caz, au considerat că au probatoriu suficient și au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Vasile Moldovan,  atunci în vârstă de 19 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, acesta fiind introdus în arestul poliției județene. A doua zi, la propunerea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului. Între timp inculpatul fusese trimis în judecată în această cauză, iar la data de 14 februarie 2019, după ce victima și-a retras plângerea, Vasile Moldovan a fost eliberat din starea de arest preventiv în care se afla.

În urma faptei comise la sfârșitul lunii martie, inculpatul a fost prezentat marți în fața magistraților Judecătoriei Gura Humorului, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi  a admis cererea prim-procurorului şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individ periculos arestat preventiv, după ce a violat și tâlhărit o femeie.
 Vizualizări articol: 1981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individ periculos arestat preventiv, după ce a violat și tâlhărit o femeie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei