Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Consiliul Judeţean Suceava alocă Spitalului de Urgenţă un buget de trei ori mai mare faţă de cel de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, că sumele alocate de la bugetul judeţean, în acest an, dezvoltării unităţii medicale sunt de trei ori mai mari decât cele de anul trecut. Flutur a subliniat că deja Ministerul Sănătăţii a aprobat două compartimente noi în cadrul secţiei Cardiologie a spitalului -  Unitatea de supraveghere a pacienţilor critici coronarieni (USTAC) și Compartimentul de Cardiologie intervenţională și că „în perioada următoare vor fi și alte vești bune”.

Consilierii judeţeni vor dezbate și vor aproba în ședinţa de astăzi sumele cu care CJ va contribui, alături de banii din bugetul propriu al spitalului, la extinderea blocului operator cu patru noi săli de operaţii prin supraînălţarea corpului D de clădire, în valoare de 7,8 milioane de euro; pista pentru elicoptere de pe corpul principal al clădirii, în valoare de 1,3 milioane de euro; reabilitarea alimentării cu apă potabilă a spitalului, investiţie de 2,4 milioane de euro; reabilitarea ambulatoriului secţiei de Boli infecţioase, care va costa 2 milioane de euro.

În ceea ce privește pasajul subteran pentru legătura între corpurile Spitalului Judeţean Suceava care acum sunt despărţite de strada principală a municipiului, aceasta se va realiza când se vor identifica resursele.

Tot în acest an, la spital se va amenaja un Centru de pregătire și perfecţionare profesională, cu fonduri europene de 682.000 de euro, prin modernizarea unei clădiri ce a aparţinut DSP Suceava.

Blocul de locuinţe pentru medici, din curtea Spitalului Vechi, este o investiţie de 18 milioane de lei asigurată de Compania Naţională de Investiţii, la care CJ Suceava contribuie cu 1,7 milioane de lei pentru realizarea racordurilor pentru utilităţi.

Investiţiile totale preconizate la Spitalul de Urgenţă, din bugetul propriu al unităţii medicale și cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, al Consiliului Local Suceava, al Ministerului Sănătăţii și din fonduri europene sunt în jur 33 de milioane de euro. Finanţarea propusă de Consiliul Judeţean pentru spital pentru acest an este de aproximativ 10 milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava alocă Spitalului de Urgenţă un buget de trei ori mai mare faţă de cel de anul trecut.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean Suceava alocă Spitalului de Urgenţă un buget de trei ori mai mare faţă de cel de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei