Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Comunicare asertivă

Proiectul educativ „Adolescenţă fără violenţă!”, la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sf. Andrei” din Gura Humorului a avut loc marţi, 16 aprilie, proiectul educativ ”Adolescenţă fără violenţă!”, în cadrul căruia elevii au descifrat tainele comunicării asertive (declarative). Activitatea s-a desfăşurat sub genericul ”Comunicarea asertivă - cheia înţelegerii”, a fost inclusă în calendarul săptămânii ”Şcoala altfel!” şi a avut ca obiective formarea la elevi a capacităţii de a distinge între comportamentul asertiv, pasiv şi agresiv şi, în acelaşi timp, educarea elevilor în vederea aplicării deprinderilor de comunicare asertivă.

Documentarea temeinică, studiile de caz şi jocurile de rol au fost metodele interactive ce au le-au permis elevilor să înţeleagă faptul că o comunicare eficientă trebuie să respecte mai multe condiţii: transmiterea clară şi corectă a mesajului, ascultarea activă şi înţelegerea mesajului pe care îl transmite interlocutorul, iar toate aceste se realizează printr-o comunicare asertivă care să îi plaseze echidistant între cei doi poli de comunicare - agresiv şi pasiv.

 

Au fost analizate efectele benefice ale comunicării asertive

Deoarece orice abilitate nouă se formează treptat, elevii au avut ocazia să exerseze tehnicile de comunicare asertivă, s-au familiarizat cu trăsăturile caracteristice asertivităţii (puterea de a spune ”NU”, exprimarea corectă a sentimentelor pozitive şi negative, iniţierea, continuarea şi încheierea unei discuţii etc.), au înţeles importanţa limbajului nonverbal care întăreşte comportamentul asertiv (contactul vizual, tonul vocii, mimica).

Situaţiile concrete pe care le-au avut de interpretat elevii au fost selectate cu grijă, din viaţa de zi cu zi a unui adolescent prins în ritmul rapid şi trepidant al vieţii: şcoală, familie, prieteni, responsabilităţi, obligaţii, drepturi. După fiecare situaţie, au avut loc discuţii, au fost identificate erori în comunicare, au fost analizate efectele benefice ale comunicării asertive.

Coordonatorii proiectului au fost prof. Mariana Chichifoi, prof. Militina Cleopatra Culidiuc, prof. Dumitriţa Doiniţa Dabija şi prof. Maria Simeria. Profesorii au declarat că activitatea desfăşurată reprezintă un prim pas făcut de elevi pe calea asertivităţii, dar şi un pas important pentru desăvârşirea lor şi pentru viitorul lor ca oameni pregătiţi să înfrunte viaţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educativ „Adolescenţă fără violenţă!”, la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educativ „Adolescenţă fără violenţă!”, la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei