Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzie amară

Ioan Balan: „Investiţiile Guvernului PSD-ALDE în infrastructura turistică a judeţului Suceava, un eşec lamentabil”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a vorbit despre lipsa totală de investiţii din ultimii şapte ani în infrastructura turistică a judeţului, în ciuda promisiunilor sforăitoare ale celor care au condus ţara în această perioadă. În opinia parlamentarului sucevean, coaliţia de guvernare PSD-ALDE nu a făcut decât să pună Bucovina la colţ şi să o condamne la subdezvoltare.

Lista investiţiilor pentru această zonă a ţării a fost aprobată în cursul anul 2017, prin HG nr. 558/2017 privind Masterplanul în turism şi proiectele de investiţii în domeniu. Aici au fost incluse o serie de obiective de investiţii la nivelul judeţului Suceava, cum ar fi realizarea unui Aqua Park în oraşul Gura Humorului; realizarea pârtiei de schi artificială - schi pe timp de vară, sanie-tobogan şi tubing în oraşul Gura Humorului; amenajarea unui parc de tip "Adventure" în comuna Suceviţa; amenajarea unei pârtii de schi în comuna Suceviţa; construirea unui patinoar în comuna Suceviţa; domeniu schiabil în Munţii Călimani în comuna Şaru Dornei; dezvoltarea domeniului schiabil în municipiul Vatra Dornei; creşterea atractivităţii staţiunii turistice Vatra Dornei prin optimizarea şi creşterea reţelei de producere a zăpezii artificiale; creşterea calităţii serviciilor turistice în Bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de salvamont.

Argumentele oferite pentru susţinerea unor investiţii guvernamentale în domeniul turismului în această regiune sunt multiple: unicitatea mănăstirilor din Bucovina; generozitatea reliefului care permite dezvoltarea turismului montan şi a pârtiilor de schi; înzestrarea naturală deosebită, care permite turism de cea mai înaltă calitate.

„Realizarea, într-o primă etapă, a acestor obiective de investiţii ar fi deosebit de importantă pentru economia judeţului Suceava şi pentru crearea de noi locuri de muncă bine plătite. În condiţiile în care autorităţile locale nu au reuşit să beneficieze de finanţarea acestor obiective de investiţii, vreau să-l întreb pe ministrul Turismului care este bugetul total alocat în anul 2019 pentru realizarea obiectivelor de investiţii cuprinse în HG nr. 558/2017”, este una dintre cerinţele deputatului Ioan Balan adresată ministrului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif.

Parlamentarul liberal mai vrea să ştie care este valoarea totală pe care o pot solicita administraţiile locale din judeţul Suceava în anul 2019 pentru proiecte de investiţii în turism de importanţă locală.

De asemenea, având în vedere că prin HG nr. 1022/2018 Guvernul a modificat şi relaxat criteriile de finanţare a investiţiilor, a solicitat Ministerului Turismului să precizeze dacă a informat fiecare administraţie publică cuprinsă în MasterPlanul investiţiilor pentru turism şi dacă Ministerul Turismului a asigurat suportul tehnic pentru ca primăriile să poată depune proiecte mature, eligibile, ca să atragă finanţarea şi să realizeze investiţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Investiţiile Guvernului PSD-ALDE în infrastructura turistică a judeţului Suceava, un eşec lamentabil”.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ioan Balan: „Investiţiile Guvernului PSD-ALDE în infrastructura turistică a judeţului Suceava, un eşec lamentabil”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei