Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Din respect pentru natură

Școala Gimnazială Nr.1 din Gura Humorului, în parteneriat cu Ocolul Silvic din Gura Humorului, a realizat Proiectul educațional Pași mici pentru o planetă sănătoasă, ce are ca scop dezvoltarea unei atitudini pozitive față de voluntariat printr-o acțiune de împădurire, din respect pentru natură.

Prin intermediul acestui proiect, elevii vor învăța ce înseamnă să gândești ecologic, să te implici în acțiuni de curățenie a mediului, să plantezi pomi și flori pentru a însufleți spațiul verde. Elevii de gimnaziu au fost antrenați în acțiuni comunitare, cum ar fi crearea și menținerea unui climat sănătos prin plantarea de puieți, au înțeles ce semnificație are această muncă și cât timp necesită realizarea ei, astfel conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. Adevărata educație ecologică își va atinge scopul numai atunci când copiii- cetățenii de mâine, vor fi convinși de necesitatea ocrotirii naturii și vor deveni activi în acțiunea de conciliere a omului cu natura.

La activitatea de vineri, 12 aprilie 2019, au participat, de la Școala Gimnazială Nr.1, 122 de elevi de gimnaziu însoțiți de profesorii lor, dar și de pădurarii Ocolului Silvic de pe raza orașului Gura Humorului, iar împreună au plantat 6700 de puieți pe o suprafață de 1,5 ha.

Această acțiune a fost una de conștientizare a frumuseții mediului local, prin promovarea pitorescului zonei în care locuiesc cei implicați. În acest sens, elevii au fost implicați în activități ecologice de plantare de arbori, de reciclare a materialelor refolosibile și transformarea acestora în obiecte utile pentru valorificarea și dezvoltarea simțului artistic și practic, atât de utile unei integrări armonioase în societatea actuală.

Copiii au înțeles că dacă dorim să trăim pozitiv pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine pentru un aspect estetic al mediului, pentru alinierea la standardele europene, din respect pentru natură și pentru tot ce ne oferă ea.

Prof. Eugenia Rusu, consilier educativ

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din respect pentru natură.
 Vizualizări articol: 3001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Din respect pentru natură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei