Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Talent

Eleva Anastasia Hisem, în vârstă de 9 ani, premiată la Concursul Naţional „Carmen Sylva”, ediţia a IX-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva Anastasia Hisem, în clasa a III-a A, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, pregătită de prof. Paula Şalar, artist plastic, a fost premiată recent la Concursul Naţional „Carmen Sylva”, ediţia a IX-a, una din cele mai competitive manifestări naţionale de artă plastică pentru tineri. Suceveanca a obţinut Premiul III în cadrul unei competiţii la care participanţii au vârste cuprinse între 7 şi 29 ani. Pentru Anastasia Hisem, cu siguranţă este un succes remarcabil şi onorant. Anastasia Hisem a participat la categoria 7-14 ani, creaţiile sale fiind remarcate de juriul format din specialişti în arta plastică, la secţiunile: desen, pictură, gravură şi fotografie. Anastasia a participat cu trei lucrări de artă - tehnica acrylic pe pânză de mari dimensiuni, formator şi coordonator - artist plastic, profesor Paula Şalar.

 

Compoziţii de excepţie

După cum ne-a spus artistul plastic Paula Șalar, picturile Anastasiei Hisem, micuţa artistă de numai 9 ani, vor fi expuse în cadrul deosebit al Castelului Pelişor, în expoziţia temporară organizată pe durata a 30 de zile, ce promovează tinerii artişti plastici. „Apreciez că Anastasia a reuşit să realizeze trei compoziţii plastice de excepţie, de mare expresivitate şi complexitate pentru vârsta sa fragedă de numai 9 ani, atingând prin mesaj artistic, eleganţă, inspiraţie şi armonie cromatică, nobilul filon al caldei regalităţii româneşti, în lucrările <Întâlnire cu Regina Maria>, <Fetiţa cu basma>, <Balerina>”, a completat profesoara Anastasiei.

În prima sa compoziţie, impresionantă prin idee, realizare şi mesaj artistic, Anastasia a reuşit, mai spune profesoara sa, „să surprindă în mod inedit o binecuvântată şi atât de dorită de sufleţelul ei <întâlnire>cu Regina Maria, întru a asculta în taină parcă, pe divanul din camera de aur a Castelului Pelişor, povestiri despre alte timpuri. Sensibilă şi rafinată prin desen şi cromatică e şi pictura <Fetiţa cu basma>, un portret compoziţional remarcabil prin seninătatea chipului copilei, care ocroteşte în căuşul palmelor ei mici, un boboc de raţă”.

Este remarcabilă paleta restrânsă în care Anastasia a descoperit multiple nuanţe. Crearea lucrării “Balerina”face dovada capacităţii micuţei artiste de a realiza personajul şi compoziţia într-o interpretare modernă.

 

Vernisajul expoziţiei va fipe 1 iunie

Lucrările tinerilor artişti selectaţi şi premiaţi vor fi prezentate în expoziţia de la Castelul Pelişor. Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 1 iunie, şi va fi deschisă publicului larg timp de 30 de zile. Scopul proiectului este ca Muzeul Naţional Peleş să contribuie la descoperirea unor tineri talentaţi, care urmează cursurile unor instituţii cu profil de artă, oferindu-le posibilitatea de a expune lucrările lor unui public larg, care vizitează Castelul Pelişor.

În acest mod, se continuă tradiţia promovării tinerelor talente artistice, începută de Regina Elisabeta, activitate de mecenat continuată de Principesa Maria, care a strâns în jurul ei artişti plastici ai vremii, patronând societatea Tinerimea Artistică. Numeroase lucrări de artă plastică sunt expuse publicului larg, în sălile Castelului Pelişor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleva Anastasia Hisem, în vârstă de 9 ani, premiată la Concursul Naţional „Carmen Sylva”, ediţia a IX-a.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eleva Anastasia Hisem, în vârstă de 9 ani, premiată la Concursul Naţional „Carmen Sylva”, ediţia a IX-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei