Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Încondeierea ouălor

Proiectul "Tradiții și datini pascale”, la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" din Cajvana, la sfârşitul săptămânii trecute zeci de copii, tineri și cadre didactice au învăţat să încondeieze ouă. Acţiunea face parte din proiectul "Tradiții și datini pascale" al liceului din Cajvana, reprezentat de directorul coordonator, prof. Robu Nicolae, respectiv directorii adjuncți Ciotu Iulian și Crăciun Marius, derulat în parteneriat cu Primăria orașului Cajvana, reprezentată de primarul Tomăscu Gheorghe, și Asociația Communio din Iași, președinte doctor Burdea Eugenia. Prof. înv. primar Seserman Lidia Loredana, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic "Ștefan cel Mare" Cajvana, ne-a spus că „obiectivul vizat de proiect este conservarea tradiţiilor româneşti de Sfintele Paşti. Copii, tineri și cadre didactice au avut ocazia să devină trăitori şi păstrători ai tradiţiilor prin participarea la atelierul de încondeiere a ouălor, sub îndrumarea a patru voluntari de la Asociaţia <Comunio>din Iaşi care au împărtăşit tainele acestui meşteşug”.

 

Tradiţia încondeierii ouălor în Bucovina

Participanții au avut la dispoziţie toate materialele necesare atelierului de încondeiere a ouălor: catalog cu modele de ouă încondeiate, chişiţe, lămpi, ouă, ceară şi vopsea roşie. Din mâinile meşterilor începători au ieşit nişte lucrări foarte reuşite. Aceştia, cu multă răbdare, au încondeiat ouăle, nu s-au plâns dacă le-a picurat ceară fierbinte pe mână şi, entuziasmaţi, au arătat tuturor ce au reușit să realizeze. Președinta asociației, Eugenie Burdea, a specificat că produsele finale se vor expune la Muzeul Mitropoliei din Iași, în cadrul unei expoziții organizate de asociație. „Tradiţia încondeierii ouălor, atât de vie în Bucovina, reuşeşte să fie transmisă generaţiei tinere printr-o minunată activitate. Scopul atelierului organizat a fost atins. A fost o reuşită. Dorim ca această acțiune să se desfășoare la Cajvana în fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale”, au declarat organizatorii. Senatorul PSD Virginel Iordache a ajuns la Cajvana spre finalul acțiunii și s-a arătat mulțumit de ceea ce s-a organizat la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare". O acțiune similară a avut loc săptămâna trecută și la Todirești. Evenimentul a fost sprijinit de Consiliul Local al Comunei Todirești, reprezentat de primarul Vasile Avram, biblioteca comunei, reprezentată de Rîpan Cecilia, și de Asociația „Communio” din Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul "Tradiții și datini pascale”, la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" Cajvana.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul "Tradiții și datini pascale”, la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei