Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 83 (7084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Prieteni fără cuvinte

Adopţii şi sterilizări gratuite la adăpostul de câini din lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor un prieten devotat şi fără alte pretenţii decât ceva de mâncare, apă şi puţină atenţie sunt invitaţi să îl găsească la adăpostul de câini din lunca Sucevei, unde aproape 500 de „prieteni fără cuvinte” aşteaptă să fie salvaţi.

Din cauza abandonului masiv şi al fenomenului aducerii câinilor „în oraş”, din numeroase localităţi din jur, ba chiar şi de la distanţe mari, adăpostul Sucevei a devenit din nou neîncăpător, în ciuda eforturilor depuse.

„Anul trecut am reuşit să trimitem aproximativ 500 de câini în străinătate şi anul acesta ne dorim să ajungem la 700 de adopţii internaţionale. Dar, din păcate, în prezent adăpostul este foarte plin – aproximativ 500 de câini, iar ca să evităm amenzile şi alte măsuri, facem apel la populaţie să vină să adopte câini de la noi”, au spus cei care se ocupă de gestionarea adăpostului de animale din lunca Sucevei.

Cele mai eficiente soluţii pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, a căror prezenţă pe străzi nu este dorită de o mare parte a populaţiei, sunt adoptarea şi sterilizarea, astfel încât să nu se mai ajungă la multe alte generaţii de câini abandonaţi pe străzi.

„În fiecare miercuri efectuăm operaţii de sterilizare gratuite la adăpostul din lunca Sucevei, pe bază de înscriere. Mai mult, în luna mai, vom face o campanie de sterilizare mai amplă, în mai multe zone din municipiul Suceava, ţelul nostru fiind de a steriliza 300 de câini cu sau fără stăpân”, au adăugat reprezentanţii adăpostului. Costurile de realizare a campaniei de sterilizare vor fi acoperite în cea mai mare parte cu sprijinul unui ONG din Germania.

Dar până atunci, prioritate rămâne salvarea unor suflete, adevăraţi prieteni ai omului, pui şi adulţi deopotrivă, care pot fi ajutaţi prin adoptare, dar şi prin donaţii, aduse direct la adăpost sau trimise de la distanţă, pe PayPal – asociatiaproanimalstina@yahoo.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adopţii şi sterilizări gratuite la adăpostul de câini din lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 2070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adopţii şi sterilizări gratuite la adăpostul de câini din lunca Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei