Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 83 (7084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Flutur consideră că proiectul magistralei de gaz spre Dorna trebuie declarat de importanţă naţională de Guvernul PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că actualul Guvern PSD-ALDE trebuie să declare proiectul magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei ca fiind unul de importanţă naţională. Gheorghe Flutur a declarat că a constatat recent că PSD Suceava susţine că este preocupat de acest proiect. „Sper ca acest proiect să fie realizat. Şi le dau şi soluţia. Guvernul PSD-ALDE poate, prin Hotărâre de Guvern, să declare acest proiectul de investiţii, conducta de gaz natural DN 250 Pojorâta-Vatra Dornei, ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. În aceste condiţii pot beneficia de prevederile Legii 185/2016 privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale”, a explicat Gheorghe Flutur. Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că astfel, punerea la dispoziţie a terenului din fondul forestier pentru această investiţie ar urma să se facă imediat, astfel încât să înceapă şi lucrările la cei 26 de kilometri de conductă între Pojorâta şi Vatra Dornei.

„Am pregătit un Memoriu către Guvern pentru a întări argumentele privind acest proiect de importanţă naţională. Consideră că asta este soluţia şi aştept ca Guvernul PSD să deblocheze în această primăvara construcţia acestei magistrale, o investiţie amânată de şapte ani”, precizat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur: „Bisericile se judecă astăzi cu Guvernul PSD şi din această cauză e blocată şi trecerea gazului metan spre Dorna”

Gheorghe Flutur a spus că a observat că liderii PSD Suceava i-au menţionat numele într-un comunicat de presă, motiv pentru care vrea să le aducă aminte acestora că el a fost cel care a deblocat proiectul „Suceava - Utilităţi şi Mediu la standarde europene”. „Aşa s-a construit conducta de la Frasin la Câmpulung Moldovenesc, iar Câmpulung Moldovenesc are astăzi gaze naturale. Însă după ce PSD a venit la putere, s-a blocat proiectul. Ar trebui să le fie ruşine pentru că lasă în urmă cel mai parazit proiect din istoria judeţului Suceava, un împrumut de 86,3 milioane de euro marca PSD, din 2003, pentru care s-au plătit până acum peste 200 de milioane de euro - asta da gândire de gospodari - şi mai au primăriile de plătit până în 2031”, a precizat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a amintit şi de faptul că, în anul 2017, liderii PSD s-au întâlnit la Suceviţa de două ori şi de fiecare dată au promis că „de luni” vor debloca proiectul conductei spre Vatra Dornei, însă nici până în prezent nu s-a întâmplat nimic.

„În schimb, Guvernul PSD a găsit de cuviinţă să dea în judecată 550 de parohii, biserici şi mănăstiri din judeţul Suceava şi să le ia cele 30 de hectare de pădure înapoi. Bisericile se judecă astăzi cu Guvernul PSD şi din această cauză e blocată şi trecerea gazului metan spre Dorna”, a mai spus Flutur. El a arătat că parlamentarii PSD de Suceava vor susţine, legat de acest aspect, că au promovat o iniţiativă legislativă pentru soluţionarea problemei, însă a ţinut să le transmită acestora că „e Postul Mare. Să nu mintă! Au depus iniţiativa legislativă în frunte cu şeful lor Dragnea, iar Guvernul PSD prin ministrul Pădurilor a dat aviz negativ. Câtă ipocrizie”. Nu în ultimul rând, el a spus din nou că le-a dat soluţia celor de la PSD pentru deblocarea proiectului pentru magistrala de gaz spre Vatra Dornei şi aşteaptă ca aceasta să fie pusă în aplicare. Gheorghe Flutur le-a mai transmis un mesaj celor de la PSD, şi anume „lăsaţi ipocrizia şi daţi HG cu investiţie de importanţă naţională. Trebuie să înţeleagă cei din PSD că gazul nu se dă doar în Piaţa Victoriei, ci trebuie dus la oameni acasă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur consideră că proiectul magistralei de gaz spre Dorna trebuie declarat de importanţă naţională de Guvernul PSD.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur consideră că proiectul magistralei de gaz spre Dorna trebuie declarat de importanţă naţională de Guvernul PSD1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei