Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 83 (7084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şi-au făcut numărul

Firma care agăţa suceveni cărora le vindea iluzii a pierdut contestaţiile în instanţă şi a dispărut din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii care abordau insistent sucevenii şi le propuneau să intre în sediul unei agenţii din Casa de Cultură Suceava, pentru a face câteva fotografii, pentru o carieră în domeniul publicităţii sau al prezentărilor de modă, au plecat din Suceava, probabil spre alte localităţi unde s-au apucat de aceeaşi treabă. Până să plece, numeroşi suceveni au achitat sume de bani, mai mari sau mai mici, sperând într-o iluzorie carieră în domeniul modelingului sau al publicităţii.

Firma primise mai multe amenzi de la inspectorii de protecţie a consumatorului din Suceava, din care una de 10.000 de lei, pentru practici comerciale abuzive sau înşelătoare. Au urmat ulterior şi alte sancţiuni, care au fost contestate în instanţă de reprezentanţii firmei. Printre altele, amenda de 10.000 de lei a fost dată pentru că societatea nu a prezentat la control vreo dovadă din care să reiasă că are vreun contract ferm de colaborare pentru ce li se promite sucevenilor.

Cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava urmau să închidă punctul de lucru, după ce amenzile rămâneau definitive în instanţă. Între timp, Judecătoria Suceava a respins ambele contestaţii ale celor de la firma Instrumental Theory SRL cu privire la sancţiunile primite. Despre banii daţi de suceveni pentru cariere în modeling nu se mai ştie nimic. De altfel, firma nici nu are obligaţie prin contract pentru a le returna banii. Asta pentru că prin contract oamenilor nu li s-a garantat decât că vor primi un album cu 15 fotografii.

Contractul a fost făcut în aşa fel încât sucevenii să nu aibă prea multe şanse de a face reclamaţii, cel puţin sub aspect penal.

„Beneficiarul trebuie să citească cu atenţie obiectul contractului, obligaţiile contractului şi condiţiile de reziliere şi să înţeleagă că după semnarea acestuia suma achitată reprezentând contravaloarea albumului foto, care de altfel face şi obiectul acestui contract, va rămâne în contul agenţiei”, este unul dintre pasajele cheie din contract.

Dacă iniţial sucevenii au achitat câte 100 de lei, ulterior s-a ajuns la sume mai mari, chiar până la 300 de euro. Dacă tinerilor li s-a spus că pot fi selectaţi pentru o carieră în domeniul modelingului, pentru cei mai vârstnici s-a găsit „varianta” apariţiei în reclame pentru farmacii. Contractele semnate de suceveni sunt încheiate pe un an sau doi.

Această reţetă de a face bani nu este nici pe departe nouă şi a fost aplicată cu succes în multe judeţe din România. Inclusiv la Suceava au mai fost firme cu acelaşi mod de abordare, care au acţionat tot în municipiul Suceava. Din păcate, practica a arătat că mulţi suceveni nu fac diferenţa dintre ce li se spune verbal şi ce semnează în contracte. Cei mai mulţi au semnat contractele fără a le citi, iar abia apoi, când au început să-şi pună întrebări, s-au uitat pe clauze. O variantă de încercare de recuperare a banilor ar fi printr-o acţiune în instanţă, pe cale civilă, însă este greu de spus ce şanse reale de recuperare a sumelor ar fi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma care agăţa suceveni cărora le vindea iluzii a pierdut contestaţiile în instanţă şi a dispărut din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Firma care agăţa suceveni cărora le vindea iluzii a pierdut contestaţiile în instanţă şi a dispărut din centrul Sucevei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei