Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 83 (7084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unul după altul

Doi tineri iresponsabili, băuți și fără permise de conducere, au provocat accidente în care au fost răniți copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri, unul în vârstă de 18 ani și unul de 21 de ani, au provocat accidente rutiere după ce au condus o maşină, respectiv un moped, fără a avea permise de conducere. Mai mult, ambii erau băuți, iar șirul infracțiunilor nu se oprește aici: ambii au părăsit locul accidentului. În ambele accidente rutiere victime sunt copii. Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de unul dintre tineri.

 

S-a urcat băut pe motoscuter, a luat cu el și un copil și are de răspuns pentru cinci infracțiuni 

Cele două accidente au avut loc duminică seară, unul la Iacobeni și unul la Verești.

În cazul accidentului de la Iacobeni, din cercetările ulterioare ale polițiștilor a rezultat că în jurul orei 18.00, un tânăr de 21 de ani, din Iacobeni, a ieșit la plimbare prin localitate cu un moped neînmatriculat, luând cu el, ca pasager, și un consătean în vârstă de 8 ani. În timp ce se deplasa pe un drum pietruit din Iacobeni, Ilie I., tânărul de 21 de ani, a scăpat vehiculul de sub control, acesta răsturnându-se. Adolescentul și copilul au fost duși la casele lor de alte persoane, numai că băiatul de 8 ani avea leziuni la cap, iar o rudă a sunat la 112. Copilul a ajuns la Spitalul municipal Vatra Dornei, fiind transferat ulterior la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare. Din primele date comunicate de medici duminică seară poliției rezultă că băiatul nu a suferit leziuni grave.

După apelul la 112, polițiștii au intrat pe fir, ajungând la domiciliul tânărului de 21 de ani. În curtea casei a fost găsit și mopedul implicat în accident.

Polițiștii au constatat că tânărul care a condus mopedul părea băut, iar în urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,45 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Deși mulți participanți la trafic nu știu încă, conducerea unui moped implică aceeași răspundere penală cu cea a conducerii unui autoturism.       

Când au tras linie, polițiștii au constatat că tânărul în vârstă de 21 de ani poate fi pus sub acuzare pentru nu mai puțin de cinci infracțiuni: vătămare corporală din culpă, punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului. Duminică noapte, pe numele tânărului în vârstă de 21 de ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. 

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a atras atenția că se manifestă toleranță zero față de cei care calcă în picioare legislația rutieră:

„Deși era băut și nu avea permis, tânărul a condus mopedul pe drumurile publice, luând cu el și un minor de numai 8 ani. Prin inconștiența sa, tânărul a pus în pericol viața minorului, implicându-l întru-un accident rutier și fugind de la fața locului. Pentru aceste fapte tânărul a ajuns  în arestul IPJ Suceava. Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat”.

 

A dat cu autoutilitara peste o fată și nu a anunțat accidentul

Tot duminică seară, aproximativ la ora 20.00, un alt accident de care poliția avea să afle ulterior a avut loc la Verești. Din cercetările ulterioare ale polițiștilor rezultă că Ciprian L., în vârstă de 18 ani, în timp ce conducea o autoutilitară VW LT, a făcut o manevră de mers înapoi fără a se asigura, moment în care a acroșat o fată de 15 ani, din Dumbrăveni, care se afla în spatele autovehiculului respectiv. Fata a fost transportată de către un prieten la Spitalul din Dumbrăveni. Ulterior, la ora 23.00, fata a fost transferată la Spitalul Județean, cu diagnosticul de contuzie forte de bazin și contuzie abdominală.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dumbrăveni, care au primit sesizarea inițială.  

Primele verificări au arătat că tânărul de 18 ani nu deține permis de conducere. La ora la care a fost testat, tânărul avea o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele biologice și calculul retroactiv vor stabili ce alcoolemie avea tânărul la ora accidentului.

În acest caz, polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri iresponsabili, băuți și fără permise de conducere, au provocat accidente în care au fost răniți copii.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi tineri iresponsabili, băuți și fără permise de conducere, au provocat accidente în care au fost răniți copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei