Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 67 (7068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect pe fonduri europene

Zonă de agrement cu faleză, terenuri de sport, pistă de biciclete şi spaţiu pentru evenimente, pe malul râului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planurile de realizare a unei zone de agrement cu o suprafaţă de 155.000 de mp pe malul râului Suceava, în zona centrelor comerciale Bazar şi Iulius Mall, de o parte şi de alta a podului, au fost prezentate miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu.

„De mult timp ne dorim să facem ceva în această privinţă – Suceava este unul dintre puţinele oraşe care au un râu în mijloc şi nu este valorificat, asta şi pentru că pe vremuri acest râu a fost graniţa dintre două oraşe, Suceava şi Burdujeni.

Astăzi lucrurile s-au schimbat, acolo a devenit o zonă comercială şi încet-încet, construcţiile se apropie de malul apei.

Proiectul vizează o suprafaţă de 15,5 hectare, pe o lungime de peste un kilometru, în albia majoră a râului, împărţită în două zone, cu legătură sub pod”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu, care îl va supune aprobării Consiliului Local în şedinţa din 28 martie.

Proiectul de revitalizare a unui spaţiu public urban - zona de agrement de pe malul râului Suceava, urmează să fie depus apoi la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, în vederea obţinerii de fonduri europene pe axa 4.2 A.

 

Zonă sportivă şi zonă de promenadă

Viitoarea zonă de agrement a Sucevei va fi împărţită în două zone principale - în partea stângă, cum se merge spre Burdujeni, zonă preponderent sportivă, iar în partea dreaptă una de promenadă, relaxare.

„Fiind în albia majoră a râului, nu ni se dă voie să facem construcţii definitive, ca atare accesul va fi făcut pe pasarele metalice, demontabile în caz de necesitate, iar în partea dreaptă, în zona Denis, se va face un acces de maşini, pentru situaţii de urgenţă.

Vor fi mai multe tipuri de alei – tip belvedere, un soi de faleză pe malul râului Suceava, făcute din granit, cu o lăţime de 4 metri, alei principale – din granit antracit, de patru metri, din care doi metri pentru acces pietonal şi doi pentru pistă de biciclete, dar şi alei secundare, din piatră cubică.

În zona sportivă vom avea o zonă pentru aerobic, gimnastică, cu covor elastic, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de sport – tenis şi volei, precum şi unul de badminton.

În zona de promenadă vom avea iar multe alei de acces, iar în capăt o platformă pentru evenimente – spectacole şi alte activităţi.

Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigaţii, iluminat public, bănci, coşuri de gunoi şi WI-FI gratuit”, a explicat edilul sucevean.

Valoarea totală a lucrărilor este de 13 milioane de lei – adică 3,3 milioane de euro, perioada de realizare fiind de 22 de luni, din care 15 luni pentru construcţie şi montaj.

 

Îndiguirea malurilor Sucevei, o necesitate fără finanţare, deocamdată

Principala problemă de implementare a proiectului este cea de consolidare a malurilor râului, care nu este eligibilă la finanţare.

„La Oradea investiţia de acolo a fost făcută de Apele Române, vom insista la ei să facă consolidarea digurilor, pentru că este o vulnerabilitate, în caz de vine apa mare”, a spus Ion Lungu, care a menţionat că, odată cu depunerea acestor documentaţii, municipalitatea suceveană va avea depuse proiecte pe toate cele patru axe de finanţare din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zonă de agrement cu faleză, terenuri de sport, pistă de biciclete şi spaţiu pentru evenimente, pe malul râului Suceava.
 Vizualizări articol: 2590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Zonă de agrement cu faleză, terenuri de sport, pistă de biciclete şi spaţiu pentru evenimente, pe malul râului Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei