Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 67 (7068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulungean lăsat fără două telefoane de un fals curier

Joi, 21 Martie 2019 (11:29:28)

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată miercuri, la ora 15.30, de către un bărbat de 42 ani, localnic, despre faptul că în urma unui anunț  pe care l-a postat pe un site de profil, o persoană necunoscută care a declarat că este agent al unei firme de curierat a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile, spre a fi trimis în orașul Deva, județul Hunedoara.

După preluarea coletului, tânărul a lăsat un aviz, ulterior partea vătămată dându-și seama că a fost înșelată cu suma de 2.600 lei, contravaloarea telefoanelor.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că apelantul este administratorul unei societăți din Câmpulung Moldovenesc, firmă care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice și de telecomunicații.

Acesta a scos marţi la vânzare pe un site două telefoane mobile pentru suma de 2.700 lei. Marţi seara, în jurul orei 21.00, a fost contactat pe serviciul de mesagerie de către o persoană care s-a arătat interesată de achiziție. I-a propus o reducere pentru achiziționarea ambelor telefoane, cei doi stabilind prețul de vânzare la suma de 2.600 lei. Ulterior, persoana care a făcut achiziția i-a spus câmpulungeanului că miercuri, după ora 12.00, va trimite un curier pentru preluarea telefoanelor.

Miercuri, în jurul orei 14.00, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr, care a spus că este de la firma de curierat și s-a prezentat pentru a ridica un colet. Cum era preocupat de împachetarea coletului, câmpulungeanul nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea nici un fel de semn sau echipament al firmei de curierat.

A predat pachetul, acel tânăr i-a eliberat o hârtie fără duplicat, după care a plecat cu pachetul. Ulterior, partea vătămată și-a dat seama că în cauză este vorba despre o înșelăciune și a sesizat poliția.

În urma activităților investigative desfășurate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, persoana bănuită de comiterea infracțiunii a fost identificată ca fiind un tânăr de 27 ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă și s-a împăcat cu persoana vătămată.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune ”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Poliţiştii suceveani au făcun câteva recomandări pentru a vă proteja de fraude:

  • nu trimite bani în avans
  • nu trimite copii după actele personale
  • evită să faci schimb de produse prin curier
  • reține faptul că site-urile specializate nu intermediază plăţi între vânzător şi cumpărător
  • evită ofertele de tipul 3+1 gratis
  • nu răspunde mesajelor în altă limbă sau care par a fi traduse cu motoare de traducere automate
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpulungean lăsat fără două telefoane de un fals curier.
 Vizualizări articol: 1731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpulungean lăsat fără două telefoane de un fals curier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei