Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 67 (7068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Responsabilitate

Conducerea Colegiului „Samuil Isopescu” trebuie să răspundă în faţa consilierilor locali pentru ploşniţele din cămin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din municipiul Suceava, al cărui cămin a trebuit să fie închis pentru a scăpa de ploşniţe, este în întregime responsabilitatea conducerii instituţiei şcolare. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că unităţile şcolare din municipiu au buget „de milioane de euro”, astfel încât nu au nici o scuză că nu au luat toate măsurile pentru efectuarea la timp şi ori de câte ori este nevoie a operaţiunilor de dezinsecţie, precum şi de prevenire a apariţiei insectelor. Mai mult, a spus primarul, această unitate şcolară realizează venituri şi din închirierea spaţiilor de care dispune, atât pentru cazare, cât şi pentru desfăşurarea unor activităţi, astfel încât nu lipsa banilor, ci proasta administrare a dus la situaţia de fapt. ”Ceea ce se întâmplă acolo este în totalitate responsabilitatea directorului de şcoală. Este sută la sută responsabilitatea conducerii de acolo. Eu sunt primar, nu e treaba mea să mă ocup de ploşniţele din şcoli. Voi cere consilierilor locali care fac parte din Consiliul de Administraţie al colegiului să verifice, să vadă despre ce este vorba acolo”, a declarat primarul Lungu.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Liliana Grădinaru, căminul liceului a fost evacuat în cursul dimineţii de ieri, iar ieri după-amiază a început dezinsecţia. După 48 de ore operaţiunea va fi repetată şi se va efectua, de asemenea, dezinsecţia tuturor spaţiilor care aparţin liceului.

Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat, marţi, conducerii Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” să elibereze, în vederea dezinsecţiei, toate spaţiile care aparţin unităţii de învăţământ deoarece substanţele care se folosesc sunt toxice. Dezinsecţia va fi efectuată obligatoriu de către o firmă specializată, care a solicitat DSP Suceava avizul pentru substanţa pe care o va utiliza. În căminul liceului sunt cazaţi 44 de elevi şi 30 de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, din ţară şi din Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Colegiului „Samuil Isopescu” trebuie să răspundă în faţa consilierilor locali pentru ploşniţele din cămin.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conducerea Colegiului „Samuil Isopescu” trebuie să răspundă în faţa consilierilor locali pentru ploşniţele din cămin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei