Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 66 (7067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

De doi ani

Un morman de țevi de termoficare blochează un loc de joacă din Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O lucrare de investiții demarată în 2017, de reabilitare a rețelelor de termoficare aferente punctului termic Obcini 4, dă bătăi de cap și acum locuitorilor din zonă, dar și municipalității sucevene.

De aproape doi ani de zile, conductele de termoficare care trebuiau să fie îngropate de firma Consix București, pentru a le înlocui pe cele vechi, cu o uzură de peste 50 de ani, stau stivuite lângă punctul termic de pe strada Măgurei, blocând un loc de joacă pentru copii, pentru că lucrările au fost sistate din cauza finanțării deficitare.

Lucrarea din Obcini, demarată în aceeași perioadă cu cea din Zamca, care i-a chinuit pe locuitorii din acel cartier doi ani de zile, din cauza șanțurilor care au brăzdat străzile în lung și-n lat, face parte din programul guvernamental „Termoficare 2014 – 2020”. Numai că finanțarea acestuia, care se face cu două treimi de la bugetul de stat și o treime de la cel local, s-a tot lăsat așteptată, cea mai mare parte din lucrări fiind făcute din banii municipalității.

Tocmai de aceea, lucrarea din Obcini a și fost sistată la un moment dat, în încercarea de a se finaliza măcar ceea ce s-a început în Zamca.

În prezent, conductele de termoficare achiziționate pentru a le înlocui pe cele vechi stau, în ploaie, ninsori și vânt, aproape abandonate, printre echipamentele de joacă pentru copii, blocându-le la utilizare, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă, ai căror micuți sunt oricând în pericol de a se accidenta grav, din cauza acestora.

Informat ieri despre această situație ciudată, primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat imediat dispoziție responsabililor din primărie să identifice altă locație de depozitare a conductelor de termoficare și să le mute de acolo.

„Depozitarea conductelor de termoficare pe un spațiu de joacă pentru copii este o soluție nefericită... Acestea sunt parte a unui contract aflat încă în derulare și pentru care de la 1 aprilie va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, dar chiar și așa, nu aveau ce căuta acolo”, a spus edilul sucevean.

Mutarea conductelor de termoficare lăsate de doi ani pe locul de joacă de pe strada Măgurei nu este o operațiune facilă, fiind necesară implicarea unui utilaj special, din cauza greutății acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un morman de țevi de termoficare blochează un loc de joacă din Obcini.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un morman de țevi de termoficare blochează un loc de joacă din Obcini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei