Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 66 (7067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În primele două săptămâni

Suceava, după Bucureşti şi Iaşi, la numărul de elevi înscrişi la clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La două săptămâni de la debutul înscrierilor pentru clasa pregătitoare, Suceava figurează printre judeţele unde au fost depuse cele mai multe cereri, 4.945 de solicitări fiind înregistrate în perioada 4-15 martie. 

Din acestea, 4.303 sunt cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2019, iar 642 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019.
Doar în Bucureşti şi Iaşi au fost înregistrate mai multe cereri, 12.871, respectiv 5.547 de cereri.

Conform situaţiei centralizatede Ministerul Educaţiei Naţionale, în intervalul 4-15 martie din prima etapă a calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse 122.220 de cereri în baza naţională de date.

În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, între orele 08:00-18:00, zilnic, de luni până vineri.

Listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, vineri, 29 martie.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilieşi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie.

Ulterior, timp de o săptămână(12-19 aprilie), Inspectoratul Şcolar Judeţean va centraliza şi soluţiona cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Potrivit estimărilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, peste 7.000 de copii vor începe clasa pregătitoare în toamna acestui an, aceştia fiind repartizaţi în 352 de clase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, după Bucureşti şi Iaşi, la numărul de elevi înscrişi la clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava, după Bucureşti şi Iaşi, la numărul de elevi înscrişi la clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei