Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 66 (7067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar deblocat

Bărbatul infirm care își așteaptă dreptatea de peste doi ani a fost reevaluat medical după ce cazul său a fost relatat de „Monitorul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Articolul din Monitorul de Suceava de săptămâna trecută în care semnalam că ancheta privind un teribil accident petrecut la o partidă de vânătoare, care s-a soldat cu mutilarea pe viaţă a unui bărbat în vârstă de 61 de ani, nu a ajuns în instanţă nici până acum, la aproape doi ani şi patru luni de zile de când s-a consumat, nu pare a fi rămas fără ecou. Bărbatul care este victimă în acest caz a fost chemat la începutul acestei săptămâni la Serviciul Județean de Medicină Legală, pentru reevaluarea medicală pe care o aștepta de mai bine de jumătate de an. Nelu Marișcariu a achitat costul reevaluării, de 64 de lei. Bărbatul nu-și explică de ce a trebuit să aștepte atâta amar de timp această reevaluare, mai ales că nici nu era vorba de o sumă mare de achitat. Victima este mulțumită că până la urmă s-a rezolvat această problemă, chiar și cu întârziere, și speră ca de acum încolo să nu mai dureze mult până când dosarul va ajunge în instanță.

Pe 27 noiembrie 2016 s-a desfășurat o partidă de vânătoare autorizată pe Fondul de Vânătoare Nr. 46 Berchişeşti, pe raza comunei Ciprian Porumbescu, la care au participat 11 vânători și 12 hăitași. Acţiunea urmărea în principal împuşcarea a 51 de mistreţi şi, în plan secund, a unor exemplare de vulpi, incluse la categoria dăunători.

În condiții greu de explicat, Neculai Marcel Flocea, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, aflat în standul de tragere, a tras spre Nelu Marişcariu, în vârstă de 61 de ani, din Gura Humorului, care se afla la aproximativ 50 de metri.

Bărbatul de 61 de ani a fost împușcat cu arma cu lunetă în picior. Este vorba de o armă puternică, cu glonț pentru vânat mare, care se desface în interior.

Cu fractură deschisă, şoc hemoragic şi traumatic, Nelu Marişcariu a fost la un pas de moarte. Aflat într-o zonă accidentată, a fost dus de colegii vânători pe o targă improvizată, fiind transportat în jur de 45 de minute până la ambulanţa SMURD. A fost transportat cu ambulanţa întâi la Spitalul Judeţean Suceava şi apoi transferat la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi. Când a ajuns la Iaşi, la şase ore de la momentul în care a fost împuşcat, după pierderea foarte mare de sânge, avea tensiunea extrem de mică, iar medicii i-au spus soţiei că sunt şanse mici de a fi salvat. Bărbatul a fost salvat, nu însă şi piciorul său.

Fractura deschisă de la gambă, cu retenţie de glonţ, a necesitat o intervenţie chirurgicală complexă, cu o echipă de chirurgie vasculară de specialitate, chirurgie plastică şi ortopedie. După lunga perioadă de spitalizare, Marişcariu s-a întors acasă cu piciorul stâng amputat. Acestuia i-a fost pusă o proteză cu care se deplasează cu greutate acum.

Bărbatul a fost evaluat inițial cu leziuni care au necesitat 90 de zile de îngrijiri medicale, însă aceste certificat medico-legal a fost contestat de avocații victimei, având în vedere îngrijirile de care a avut nevoie bărbatul și starea în care se afla acum. 

Dosarul se află în cercetare la polițiștii de la Serviciul Arme din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul infirm care își așteaptă dreptatea de peste doi ani a fost reevaluat medical după ce cazul său a fost relatat de „Monitorul”.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bărbatul infirm care își așteaptă dreptatea de peste doi ani a fost reevaluat medical după ce cazul său a fost relatat de „Monitorul”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei