Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 66 (7067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Plângere

Acuzaţii grave aduse de un tânăr unor poliţişti din cadrul secţiei de la Preuteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 29 de ani îi acuză pe trei poliţişti ai Secţiei de Poliţie Rurală Preuteşti că l-au încătuşat fără motiv în sediul poliţiei, după care au stins lumina şi l-au lovit cu pumnii, cu picioarele şi un baston de cauciuc, reţinându-i apoi fără motiv actele de identitate timp de mai multe zile

Faptele de care sunt acuzaţi trei poliţişti s-ar fi petrecut, conform plângerii depuse de Mihai Alexandru Săndulescu pe masa procurorilor, în seara zilei de 3 martie. Tânărul în vârstă de 29 de ani, din localitatea Dolheştii Mici, relatează faptul că în acea seară, în jurul orei 18.30, în timp ce se afla la domiciliu, din cauza unor neînţelegeri personale a intrat în conflict cu sora lui, iar mama celor doi ar fi fost cea care ar fi sunat la 112 şi ar fi solicitat intervenţia poliţiei. După aproximativ 30 de minute un echipaj de poliţie a ajuns la locul conflictului, agentul Radu Andrei Holban fiind cel care l-a invitat pe tânăr la secţia de poliţie, pentru clarificarea situaţiei. Intrat în sediul Poliţiei Rurale din Preuteşti, Mihai Săndulescu a constatat că aici se mai aflau doi agenţi de poliţie, care i-au solicitat actele de identitate pentru a fi sancţionat contravenţional. ”După ce unul dintre agenţi mi-a întocmit un proces verbal, respectiv o amendă, mi-a spus că <de acum sunt pe mâna lor> şi să semnez amenda. L-am întrebat pe agentul de poliţie Andrei Radu Holban despre conţinutul amenzii şi ce reprezintă, iar acesta m-a încătuşat pentru că am refuzat să iau la cunoştinţă şi să semnez”, a declarat cel care a depus plângerea la parchet. Tânărul susţine că a fost umilit de poliţişti, după care ”unul a stins becul din sediul postului şi au început să mă lovească cu pumnii şi picioarele, respectiv cu un baston din cauciuc, în mod repetat în zona capului, toracelui, a mâinilor, după care m-au împins pe nişte scări şi am căzut jos, rostogolindu-mă de mai multe ori”. După ce a fost reţinut încătuşat circa 3 ore în sediul poliţiei Preuteşti, când a ieşit tânărul a sunat la 112 şi a solicitat un echipaj al ambulanţei, pentru că avea dureri de cap şi hemoragie. În acelaşi timp el se plânge că portofelul cu documentele, respectiv cartea de identitate şi permisul de conducere, au rămas la poliţie, agenţii refuzând să i le înapoieze. El spune că aceste acte i-au fost reţinute în mod abuziv până la data de 6 martie, când a fost contactat telefonic de şeful Secţiei de Poliţie Rurală Preoteşti, care i le-a restituit pe bază de proces verbal.

În cursul acelei nopţi, Mihai Săndulescu a sunat un prieten, care l-a transportat cu maşina la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost investigat. I s-a făcut un computer tomograf şi mai multe radiografii, el având mai multe echimoze în zona capului şi toracelui, rezultatele urmând a fi centralizate în cadrul unui certificat medico-legal.

 

Reprezentanţii poliţiei au relatat incidentul într-un alt mod

Reprezentanţii poliţiei sucevene au însă o variantă diferită faţă de cea relatată de tânărul de 29 de ani din Dolheştii Mici. În cadrul raportului întocmit de organele de anchetă apare faptul că în timpul nopţii de 3 spre 4 martie, tânărul Mihai Alexandru Săndulescu a sesizat la 112 că a fost bătut de poliţişti. Evenimentele cuprinse în raport arată că în cursul serii de 3 martie, în jurul orei 18.30, sora tânărului a sunat la 112, relatând că mama ei fusese agresată de fiul ei, Mihai Alexandru Săndulescu. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmau şi au întocmit pe numele tânărului de 29 de ani un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Din cele transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, aflăm că : ”Având în vedere faptul că Mihai Alexandru Săndulescu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, era recalcitrant şi a refuzat să se legitimeze, poliţiştii l-au condus la sediul Postului de Poliţie Preuteşti, unde au venit în scurt timp mama şi sora tânărului. Acesta a avut un comportament neadecvat, transmiţând injurii mamei sale, fapt pentru care poliţiştii i-au întocmit un proces verbal de contravenţie. Tânărul a refuzat însă să semneze procesul verbal de constatare, pe care l-a aruncat, a început să înjure şi să ţipe, fapt pentru care poliţiştii i-au solicitat acestuia să părăsească sediul postului de poliţie. După ce a părăsit sediul poliţiei, Mihai Alexandru Săndulescu a sunat la 112, anunţând faptul că a fost bătut de poliţişti. Aceste aspecte însă nu s-au confirmat, tânărul fiind sub influenţa alcoolului, incoerent şi fără a putea preciza numele poliţistului care l-ar fi bătut. Întreaga documentaţie întocmită în legătură cu evenimentul va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru luarea măsurilor care se impun.”

 

Tânărul intenţionează să-şi caute dreptatea în faţa instanţei de judecată

Mihai Alexandru Săndulescu a declarat că aşteaptă întocmirea certificatului medico-legal, pentru a se adresa apoi instanţei de judecată. El intenţionează să-i acţioneze în instanţă pe toţi cei trei poliţişti despre care spune că l-au agresat şi vrea ca aceştia să răspundă pentru abuzurile făcute. Între timp a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în care relatează ceea ce i s-a întâmplat în acea noapte, când conform declaraţiei sale ”a fost trimis acasă fără documente şi dezbrăcat, de un echipaj de poliţie incompetent, care nu ştie să respecte legile şi procedurile.” El îi acuză pe poliţişti de comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, precum şi de lipsire de libertate în mod ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţii grave aduse de un tânăr unor poliţişti din cadrul secţiei de la Preuteşti.
 Vizualizări articol: 3059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acuzaţii grave aduse de un tânăr unor poliţişti din cadrul secţiei de la Preuteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei