Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 61 (7062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect de modernizare

O nouă parcare subterană în Suceava, sub Piața "George Enescu"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea Pieței „George Enescu”, din municipiul Suceava, investiție care va demara anul acesta, include și realizarea unei parcări subterane cu 70 de locuri, chiar sub amplasamentul actualei piețe agroalimentare.

Proiectul de realizare a parcării subterane, inclus în cel de modernizare a Pieței Mici, cum mai este cunoscută în Suceava, a fost prezentat miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu:

„Anul acesta demarăm proiectul de modernizare a Pieței <George Enescu>. Acolo este cea mai aglomerată zonă din municipiul Suceava. Lucrând la proiectul de modernizare, ne-am gândit cum să facem cu parcările. Soluția cea mai bună este să mai avem o parcare subterană în Suceava. Aceasta va veni amenajată sub piață și va avea 70 de locuri de parcare. Pentru a fi realizată este necesar să săpăm 2,7 metri în pământ și să construim 40 de cm deasupra pământului, iar pentru urcarea în piață vor fi făcute trepte de beton”.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a pieței va fi de peste un milion de euro, din care, conform estimărilor actuale, 3,5 milioane de lei pentru modernizarea pieței și 1,5 milioane costurile suplimentare legate de parcare.

„Nu cred că este altă soluție pentru Piața <George Enescu> decât această parcare subterană, pentru a o face funcțională. Vreau ca de anul acesta să începem parcarea subterană, chiar de trebuie să așteptăm aprobarea bugetului pentru a face demersurile de realizare a ei”, a adăugat Ion Lungu, care a precizat că investiția este multianuală și va continua în 2020.

Proiectul de modernizare nu include și aleea comercială, dar include și o serie de spații comerciale private, care vor fi tratate unitar în proiect, dar pentru care deținătorii își vor plăti costurile care le revin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă parcare subterană în Suceava, sub Piața "George Enescu".
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O nouă parcare subterană în Suceava, sub Piața "George Enescu"3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei