Monitorul de Suceava Proiect de modernizare

O nouă parcare subterană în Suceava, sub Piața "George Enescu"

Cosmin ROMEGA

Modernizarea Pieței „George Enescu”, din municipiul Suceava, investiție care va demara anul acesta, include și realizarea unei parcări subterane cu 70 de locuri, chiar sub amplasamentul actualei piețe agroalimentare.

Proiectul de realizare a parcării subterane, inclus în cel de modernizare a Pieței Mici, cum mai este cunoscută în Suceava, a fost prezentat miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu:

„Anul acesta demarăm proiectul de modernizare a Pieței <George Enescu>. Acolo este cea mai aglomerată zonă din municipiul Suceava. Lucrând la proiectul de modernizare, ne-am gândit cum să facem cu parcările. Soluția cea mai bună este să mai avem o parcare subterană în Suceava. Aceasta va veni amenajată sub piață și va avea 70 de locuri de parcare. Pentru a fi realizată este necesar să săpăm 2,7 metri în pământ și să construim 40 de cm deasupra pământului, iar pentru urcarea în piață vor fi făcute trepte de beton”.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a pieței va fi de peste un milion de euro, din care, conform estimărilor actuale, 3,5 milioane de lei pentru modernizarea pieței și 1,5 milioane costurile suplimentare legate de parcare.

„Nu cred că este altă soluție pentru Piața <George Enescu> decât această parcare subterană, pentru a o face funcțională. Vreau ca de anul acesta să începem parcarea subterană, chiar de trebuie să așteptăm aprobarea bugetului pentru a face demersurile de realizare a ei”, a adăugat Ion Lungu, care a precizat că investiția este multianuală și va continua în 2020.

Proiectul de modernizare nu include și aleea comercială, dar include și o serie de spații comerciale private, care vor fi tratate unitar în proiect, dar pentru care deținătorii își vor plăti costurile care le revin.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Martie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.