Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 61 (7062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gest

Daruri de 8 Martie pentru mamele internate la Maternitatea din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul primăverii, preoţii din Protoieria Fălticeni au venit în sprijinul femeilor care sunt internate în secţia obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni. Pentru al treilea an consecutiv, tinerele mame au primit vizita preoţilor chiar de ziua lor, pe 8 Martie, pentru a fi încurajate şi binecuvântate pentru aducerea pe lume, cu multă jertfă, a copiilor. Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu împreună cu preotul secretar Gabriel Hlade şi alţi preoţi de la parohiile arondate Protoieriei Fălticeni împărţind celor 25 de mame internate, flori, mărţişoare, pachete cu un minim necesar nou-născuţilor în primele zile de viaţă. Şi cadrele medicale au primit din partea preoţilor flori şi cadouri ca semn de recunoştinţă pentru grija ce le-o poartă tinerelor mame.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu i-a mulţumit dr. Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, pentru că a acceptat vizita preoţilor şi pentru buna colaborare dintre cele două instituţii materializată în numeroase activităţi desfăşurate de preoţi în spitalul municipal.

„Biserica este cea care sprijină cel mai mult dreptul la viaţă. Avem datoria ca prin faptă şi mai apoi prin cuvânt şi rugăciune să fim alături de semenii noştri, în toate etapele vieţii. Preoţii s-au interesat de starea sufletească şi trupească a fiecărei paciente, au fost întrebate de problemele cu care se confruntă şi au fost felicitate pentru curajul şi jertfa lor de aducere a unui copil pe lume, cea mai mare bucurie pe care poate să o aibă o fiinţă umană. Mamele trebuie să simtă acest ajutor venit din partea Bisericii, pentru că venirea pe lume a unui prunc înseamnă o binecuvântare pentru familie, pentru Biserică, dar şi pentru comunitatea din care face parte. Acţiuni similare vor continua luna aceasta şi vor culmina cu <Marşul pentru viaţă> care se va desfăşura în preajma sărbătorii <Bunei Vestiri>”, ne-a spus părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

 

Daruri de la copii pentru persoanele îngrijite la Căminul de la Mănăstirea Buciumeni

Parohia „Sfinţii Mari Mucenici Zenovie şi Zenovia” din suburbia Ţarna Mare şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Fălticeni au oferit daruri pentru vârstnicii de la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - Buciumeni. Părintele Dan Panţiru, educatoarele Carmen Pălie şi Oana Nedelcu şi 21 de preşcolari au împărţit mărţişoare şi pachete cu alimente şi dulciuri. Mărţişoarele dăruite bătrânilor au fost confecţionate de copii, fiecare conţinând un mesaj special. Bătrânii au primit cu multă bucurie darurile primite, iar părintele Dan Panţiru a ţinut să-i binecuvânteze şi să rostească rugăciunea de mulţumire pentru realizarea acestei activităţi. Maica stareţă Maria Mălăescu, împreună cu maicile care se îngrijesc de cei 24 de bătrâni şi de bunul mers al acestui centru social, au mulţumit pentru acest gest care a produs multă emoţie şi multă bucurie.

„Transmitem multă recunoştinţă că ne-aţi vizitat şi mai ales pentru că faptul nu ne simţim singuri, drept pentru care noi mereu vom avea porţile deschise şi vă vom aştepta mereu cu drag în mijlocul nostru”, a precizat maica stareţă Maria Mălăescu.

Această acţiune face parte din proiectul derulat la nivelul judeţului Suceava „Un gând bun de mărţişor”, prin care se încearcă promovarea tradiţiei mărţişorului şi valorificarea lui sub diferite forme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri de 8 Martie pentru mamele internate la Maternitatea din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Daruri de 8 Martie pentru mamele internate la Maternitatea din Fălticeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei