Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 61 (7062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiții

Universitatea din Suceava, gazdă și coorganizator pentru alte două olimpiade naționale pentru elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), Valentin Popa, a anunțat că instituția pe care o reprezintă va organiza încă două olimpiade naționale pentru elevii din ciclul preuniversitar, asta după ce, la începutul lunii februarie, USV a găzduit o altă competiție - Olimpiada Națională „Științele Pământului”.

O prevedere a Ministerului Educației din 2018, chiar din perioada în care Popa era la cârma ministerului, recomandă ca etapele naționale ale olimpiadelor școlare să se desfășoare în universitățile de stat din țară, tocmai pentru ca olimpicii să ia contact cu facilitățile oferite de universitățile românești.

Prin urmare, alături de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, USV a avut în vedere, în acest an școlar, organizarea a trei competiții naționale pentru elevi - Olimpiada Națională „Științele Pământului” (5 – 11 februarie), în perioada următoare urmând Olimpiada Națională de Informatică, secțiunea liceu, și prima ediție a Olimpiadei de Creativitate Științifică.

„Pe lângă olimpiada din februarie, anul acesta vom mai organiza încă două olimpiade naționale. La Olimpiada de Informatică așteptăm 450 de invitați, 360 de elevi și 90 de profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale. Este poate cea mai grea olimpiadă națională de organizat, care necesită o infrastructură serioasă. De asemenea, vom avea, în premieră, în România, Olimpiada de Creativitate Științifică, introdusă prin ordin de ministru în lista olimpiadelor naționale, la inițiativa colegilor noștri”, a menționat Valentin Popa.

 

Competiții importante

Olimpiada Națională de Informatică, secțiunea liceu, se desfășoară în intervalul 30 aprilie – 4 mai. La etapa națională a Olimpiadei de Informatică pentru liceu, cele două probe practice, de testare a cunoștințelor, se desfăşoară pe parcursul a două zile, în laboratoarele din centrele de concurs. Suceava a mai găzduit acest concurs în 1996. Participarea la Olimpiada de Informatică este individuală, ediţia din 2018, de la Constanţa, din perioada 28 martie - 2 aprilie, reunind peste 450 de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

Tot pentru acest an, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, alături de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Societatea Știițifică Cygnus, pregăteşte prima ediție a Olimpiadei de Creativitate Științifică (15-20 iunie), dedicată elevilor cu aptitudini deosebite în domeniul creativităţii ştiinţifice, a inventicii şi inovării.

Elevii vor participa în concurs cu un proiect sau un studiu din domeniul științific, tehnic, al inovării sau al inventicii, care încearcă să rezolve sau să explice o problemă a societății. Olimpiada Națională de Creativitate Științifică este deschisă elevilor din clasele a V-a - a XII-a (a XIII-a).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava, gazdă și coorganizator pentru alte două olimpiade naționale pentru elevi.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava, gazdă și coorganizator pentru alte două olimpiade naționale pentru elevi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei