Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 61 (7062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ioan Balan: „Dragnea şi gaşca lui încearcă să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezerva de aur a României este ultima bombă pe care vor să o detoneze Liviu Dragnea şi cei din jurul lui. Opinia a fost exprimată de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, care spune că argumentele aduse pentru repatrierea aurului nu sunt decât intoxicări ordinare.

Motivul real pentru care se încearcă aducerea aurului în ţară este cu totul altul decât cel vehiculat de actuala coaliţie de guvernare.

„Argumentele cu care au început să intoxice populația în fiecare zi sunt care mai de care mai trăsnite. Ba că în Anglia ne costă depozitarea, de parcă în România ar fi pe gratis, ba că la Londra nu e în siguranță, de parcă în mâinile lui Dragnea și ale lui Vâlcov, expertul în lingouri, ar fi în siguranță”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că problemele pe care le-a creat actualul Guvern sunt mult mai grave şi, prin diferite subterfugii, se încearcă acoperirea unor găuri din buget.

„Guvernul a rămas fără bani. Nu o spun eu, o spun chiar cifrele publicate de Ministerul Finanțelor publice, care reflectă situația îngrijorătoare în care se află bugetul: bugetul de pensii are deficit de 1,27 miliarde de lei, nu excedent, cum se lăuda Teodorovici, iar bugetul general consolidat are grave probleme de finanțare. Degeaba încearcă Dragnea, Vâlcov și Teodorovici să fure banii din Pilonul 2 de pensii și să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat, pe care ei l-au dus în această situație. Ar fi bine să se uite la greșelile făcute de alte state precum Ungaria și Polonia, care în urmă cu zece ani au luat asemenea decizii dezastruoase, iar acum se chinuie să repare ce s-a stricat atunci. Chiar și cu jefuirea Pilonului 2 de pensii și a aurului, problemele nu s-ar rezolva decât temporar, până poate la sfârșitul acestui an”, este de părere Ioan Balan.

 

Ioan Balan le cere guvernanţilor să acceseze cele peste 30 de miliarde de euro de la UE

În opinia deputatului sucevean, PSD şi ALDE ar putea accesa cele peste 30 de miliarde de euro din fondurile europene, iar în felul acesta s-ar echilibra bugetul în mod spectaculos.

„Din aceste zeci de miliarde de euro s-ar putea construi mii de km de autostrăzi, zeci de spitale și sute școli, iar prin taxe și impozite bugetul ar câștiga zeci de miliarde de lei. Nu ar mai fi nevoie ca Dragnea și ai lui să desființeze sistemul de pensii și nici să atenteze la tezaurul României. Banii de la Uniunea Europeană ar fi de 3-4 ori mai mulți chiar decât au nevoie ca să guverneze bine. Din păcate pentru țară și cetățeni, fostul prim-ministru Mihai Tudose ne-a spus că banii gratuiți de la Uniunea Europeană nu vor fi aduși niciodată în România de un Guvern PSD, pentru că din acei bani nu se poate fura și nu se poate da șpagă. Așadar, orice român poate să înțeleagă foarte simplu de ce PSD ne-a adus pe marginea prăpastiei și de ce în România banii nu ajung niciodată în ceea ce oamenii au cea mai mare nevoie: spitale moderne, școli și grădinițe noi, drumuri noi”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Dragnea şi gaşca lui încearcă să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat”.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ioan Balan: „Dragnea şi gaşca lui încearcă să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei