Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 56 (7057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Temporar

Accesul maşinilor, interzis pe zona pavată din faţa Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zona centrală a municipiului Suceava, reabilitată cu pavele de granit, în urmă cu câţiva ani, a devenit pietonală, temporar, inclusiv în faţa Palatului Administrativ.

Toate autoturismele care aglomerau zilnic zona respectivă, încât pietonii trebuiau să se strecoare printre ele pentru a trece pe acolo, au dispărut ca prin minune, lăsând liberă şi aerisită zona de la kilometrul 0 al Sucevei, la fel ca prin alte oraşe europene, unde accesul nu este permis decât pietonal.

Măsura este doar temporară, deocamdată, fiind impusă de necesitatea reaşezării pavelelor de granit dislocate de trecerea a mii şi mii de maşini, inclusiv camioane şi alte utilaje grele, pe acea suprafaţă a cărei destinaţie iniţială era de a fi zonă pietonală.

Lucrările de reparaţii, menite să elimine acel neplăcut huruit care se făcea auzit la trecerea oricărui autoturism peste pavelele dislocate, au fost demarate de joi şi vor dura, în cel mai bun caz, până la finele săptămânii.

Rămâne de văzut ce vor decide mai departe cei de la conducerea Primăriei Suceava în privinţa accesului auto pe acea porţiune reabilitată, în condiţiile în care interdicţia de a mai parca maşinile acolo nu a creat probleme deosebite în zonele de parcare din apropiere, ci a avut ca efect creşterea explozivă a numărului de maşini în parcările subterane din Centru, care stau goale de obicei, din cauza comodităţii unora, dar şi a faptului că au de plătit o taxă de 2 lei/oră sau 1 leu pentru o jumătate de oră.

Practic, abia acum, când s-au impus restricţii de acces în zona centrală, parcările subterane au fost utilizate aşa cum ar trebui să se întâmple zi de zi.

De altfel, recent, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că a dat dispoziţii Poliţiei Locale să facă ordine cu cei care parchează aiurea în zona centrală, inclusiv prin aplicarea de amenzi, anunţând şi o serie de restricţii de circulaţie pe suprafeţele placate cu granit.

„S-ar putea să facem ordine cu accesul auto inclusiv în faţa Palatului Administrativ, pentru că dacă vom repara ce s-a stricat acolo, nu voi mai permite să se intre cu utilaje grele, cum sunt cele din parada de la 1 Decembrie, pentru că atunci cu siguranţă se va distruge din nou. Gândim o variantă să le dăm posibilitatea celor care lucrează în zonă de a lăsa maşinile în parcările subterane”, a spus edilul sucevean, fără a intra în amănunte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul maşinilor, interzis pe zona pavată din faţa Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Accesul maşinilor, interzis pe zona pavată din faţa Palatului Administrativ3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei