Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 56 (7057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

„Litigiile anterioare între Primărie şi SC Servicii Comunale s-au produs în timpul mandatului fostului primar liberal”

În urma articolului publicat pe data de 06 martie 2019, Cătălin Miron: "19.570.111 lei, ultima <fraudă legală> a primarului Nistor Tatar", vă rog să publicaţi următorul drept la replică.

 

"Pentru o corectă informare a cetăţenilor municipiului Rădăuţi cu privire la afirmaţiile domnului consilier local PNL, Cătălin Miron, în cotidianul Monitorul de Suceava, primarul municipiului Rădăuţi face următoarele precizări:

1. Există o Hotărâre Judecătorească definitivă (Decizia Curţii de Apel Suceava 2394/29.05.2018) în ceea ce priveşte această sumă, prin care se respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurentul reclamant, Municipiul Rădăuţi, prin primarul municipiului, intimat fiind pârâtul SC SERVICII COMUNALE SA Rădăuţi.

2. Mă miră faptul că domnul Sandrinio Neagu scrie articole în necunoştinţă de cauză, fără a se informa în prealabil şi fără a solicita documente. Cu această ocazie, poate ne explică ce înseamnă termenul de „fraudă legală".

S-a prezentat în Şedinţa Consiliului Local din data de 28.03.2019 o informare clară a acestor sume, din perioada anilor 2009 -2014.

3. Sentinţa Judecătorească a hotărât:

- admiterea excepţiei prescripţiei dreptului la acţiune pt. perioada 1 ianuarie 2010 - 20.05.2013;

- respingerea acţiunii privind plata redevenţei, fiind prescris dreptul la acţiune;

- admiterea acţiunii având ca obiect "despăgubiri", în parte;

- obligaţia plăţii redevenţei în cuantum de 6% din cifra de afaceri înregistrată, aferentă anului 2015, în perioada 01.01.2016 - 31.12.2016;

- respingerea plăţii redevenţei pentru perioada 21.05.2013 - 31.12.2015

 

Menţionez că la data introducerii acţiunii în instanţa de judecată îndeplineam funcţia de director general la SC SERVICII COMUNALE SA şi era normal să aplic un management favorabil instituţiei la care lucram. Suma obţinută de către SC SERVICII COMUNALE, prin Decizia de mai sus, a rămas tot în patrimonial municipiului Rădăuţi, deoarece SC SERVICII COMUNALE este o societate aflată în proprietatea municipiului Rădăuţi, în subordinea Consiliului Local. În concluzie, atrag atenţia că toate litigiile anterioare între Primărie şi SC Servicii Comunale s-au produs în timpul mandatului fostului primar liberal, care nu a ştiut să gestioneze corespunzător situaţiile litigioase.

Vă mulţumesc!

Primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar

 

Notă: Spre corecta informare a opiniei publice, expresia „fraudă legală” îi aparţine consilierului local Cătălin Miron şi nu jurnalistului Sandrinio Neagu. În aceste condiţii, vă rugăm să-l întrebaţi personal pe consilierul local Cătălin Miron la ce anume s-a referit, aceasta în condiţiile în care nu aţi înţeles din textul publicat în cotidianul „Monitorul de Suceava” din ziua de 06 martie 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Litigiile anterioare între Primărie şi SC Servicii Comunale s-au produs în timpul mandatului fostului primar liberal”.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Litigiile anterioare între Primărie şi SC Servicii Comunale s-au produs în timpul mandatului fostului primar liberal”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei