Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 56 (7057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Sute de transportatori de mărfuri suceveni vor protesta pe 15 martie pentru construcţia de autostrăzi în Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de transportatori din judeţul Suceava vor protesta vineri, 15 martie, de la ora 15:00, pentru a susţine construcţia de autostrăzi în regiunea Moldovei. Transportatorii suceveni au anunţat că astfel vor susţine protestul iniţiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, care a anunţat că la aceeaşi dată şi oră îşi va suspenda timp de 15 minute activitatea tuturor firmelor pe care le deţine. Acelaşi protest îl vor adopta şi transportatorii suceveni.

Asociaţia Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina” a transmis că deşi firmele care activează în acest domeniu plătesc zeci de milioane de euro la bugetul de stat, infrastructura rutieră din România este sub orice critică. „Suntem câteva sute de firme de transport în judeţul Suceava şi împreună avem câteva mii de camioane, de toate tipurile. După numărul de camioane şi după numărul de firme de transport, suntem al cincilea judeţ al ţării şi primul din Moldova. Și zilnic transportăm bunuri de milioane de euro, pe aceeaşi infrastructură învechită şi depăşită ca acum 10, 20 sau 30 de ani, doar cârpită pe alocuri, primăvara”, a transmis Asociaţia Transportatorilor de Mărfuri "Bucovina".
Într-un comunicat de presă transmis de această asociaţie se arată că pentru un camion de mare tonaj se plăteşte pentru utilizarea infrastructurii rutiere a României mai mult de 1.000 euro anual, astfel încât având în vedere numărul de camioane din judeţul Suceava, suma plătită anual la bugetul României este de câteva zeci de milioane de euro, doar din taxe directe. Transportatorii suceveni susţin că din banii plătiţi anual s-ar fi putut face zeci de kilometri de autostradă  şi nu doar cârpeli de primăvară. „Și totuşi, atunci când plecăm de acasă, din Bucovina spre Transilvania, şi mai apoi spre restul Europei, folosim acelaşi drum pe care se circula şi acum 100 de ani, calea care trece prin pasurile Tihuţa şi Mestecăniş, care coboară către Bistriţa. O şosea îngustă, de două benzi, fără parcări decente, un drum şerpuit, cu multe curbe, care cel mai adesea se blochează la prima ninsoare şi pe care au loc frecvent accidente. Anual pierdem milioane de euro cu timpul prea mare de tranzitare a acestui drum, cu timpii de aşteptare în aglomeraţiile din trafic şi alte milioane cu consumurile crescute de carburant când luăm munţii în piept. Bani care ar putea fi folosiţi în altă parte, şi nu cheltuiţi aiurea din cauza unor guvernări incompetente şi sterile”, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri. Aceştia au mai anunţat că vor sprijini demersul lui Ștefan Mandachi, iar pe 15 martie 2019, la ora 15:00, vor opri camioanele şi vor participa la „inaugurarea” singurului şi primului metru de autostradă din Moldova, pe care omul de afaceri l-a construit la Suceava, în mod simbolic, pentru a protesta faţă de lipsa de implicare a autorităţilor centrale în construcţia de autostrăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de transportatori de mărfuri suceveni vor protesta pe 15 martie pentru construcţia de autostrăzi în Moldova.
 Vizualizări articol: 2379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de transportatori de mărfuri suceveni vor protesta pe 15 martie pentru construcţia de autostrăzi în Moldova5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei