Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 56 (7057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Premii

Două tinere au fost distinse cu titlul de „Doctorandul anului”, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) i-a premiat pe cei mai merituoşi doctoranzi ai instituţiei, joi, 7 martie, cu prilejul Zilelor USV, tinerii fiind recompensaţi pentru activitatea de cercetare pe care o desfăşoară.

La Şcoala Doctorală de Ştiinţe Aplicate şi Ştiinţe Inginereşti a USV, titlul de „Doctorandul anului” a fost oferit Andreei Carmen Bădăluţă (coordonator Maria Rădoane) „pentru contribuţii ştiinţifice aduse în domeniul evaluării trăsăturilor climatului din România din ultimul mileniu”.

Juriul a evidenţiat colaborarea acesteia cu Institutul de Cercetare Polară şi Biologie Marină din Germania, unde a efectuat un stagiu de 6 luni în urma unei finanţări de la Fundaţia de Mediu din Germania, dar şi implicarea ei în alte trei proiecte naţionale câştigate în competiţii naţionale şi internaţionale.

Spre deosebire de ceilalţi ani, juriul prezidat de prorectorul Mihai Dimian a hotărât să acorde pentru fiecare şcoală doctorală câte un Premiul Special. Acesta a fost oferit Florinei Dranca, de la Ingineria Produselor Alimentare, sub coordonarea lui Mircea Adrian Oroian, „ca recunoaştere a rezultatelor cercetării pe plan internaţional, pentru cele 32 de citări din 2018 şi premiul al II-lea la cea de-a VII-a Conferinţă internaţională pentru tineri cercetători, desfăşurată la o reputată universitate din Polonia”.

De partea cealaltă, la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii, titlul de „Doctorandul anului” a fost adjudecat deCosmolese Gabriela Cristina Leliuc, de la Contabilitate, coordonator Elena Hlaciuc, „pentru contribuţiile ştiinţifice aduse la evaluarea contabilă a activelor intangibile”.

Premiul special a fost oferit tinerei Georgiana Roxana Nistor Holcă, sub coordonarea prof. Gheorghe Onişoru, „ca urmare a activităţilor deosebite în ceea ce priveşte diseminarea rezultatelor cercetării, evidenţiind o etapă importantă în politica externă a României prin implicarea în Procesul de pace Arabo-Israelian”.

Diplomele au fost înmânate de rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

 

288 de doctoranzi, dintre care 85 în anul I

Potrivit prof. univ. dr. Rodica Mărioara Naghi, directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul USV, în universitatea suceveană funcţionează două şcoli doctorale interdisciplinare,care cuprind 15 domenii de doctorat. Cele două şcoli doctorale includ 58 de conducători de doctorat, dintre care 46 sunt titulari ai Universităţii.

În anul universitar 2018-2019 numărul studenţilor doctoranzi este de 288, dintre care 85 sunt înmatriculaţi în anul I. În 2018 s-au susţinut 16 teze de doctorat, 14 primind deja confirmare.

„Aş vrea să mai amintesc de direcţia de internaţionalizare a Şcolii doctorale prin tezele în cotutelă organizate cu universităţi din Europa (Republica Moldova, Ucraina - Cernăuţi, Grecia şi Franţa). Mai mult, studenţii doctoranzi participă prin burse Erasmus la schimburi ştiinţifice cu universităţi din Europa”, a mai specificat Rodica Naghi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două tinere au fost distinse cu titlul de „Doctorandul anului”, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 2277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Două tinere au fost distinse cu titlul de „Doctorandul anului”, la Universitatea din Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei