Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 56 (7057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O înlănţuire abracadabrantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două seri la rând m-am întrebat buimăcit la ce naiba tocmai m-am uitat. An de an asistam la câte o nefăcută, gen Barcelona-PSG 6-1 după 0-4 sau Roma-Barcelona 3-0 după 1-4, dar acum ne-au lovit două de record, una după alta. Dacă ar trebui să arăt cu degetul pe cineva de la Real, acela ar fi Ramos. Marele căpitan. Da, mare şi în joc, el a tras Realul după el la vreo două finale de LC, dar mare şi în trufia lui prostească. Păi ce te făcea, mă, să consideri calificarea rezolvată şi să provoci ”galbenul”, când Ajax v-a călărit ca pe o trupă de amatori şi numai insensibilul VAR şi o cârcă de noroc v-au scăpat de un rezultat slab la Amsterdam?! Uite că puştii lăncieri au început în aceeaşi manieră, iar de data asta au vârât-o în aţe, făcând şi spectacol, în timp ce tu, Ramos, te trăgeai pe sticlă în tribună! Dacă unui asemenea specimen i se mai pune banderola pe mână, atunci Realul îşi merită soarta.

Şi a venit şi ziua a doua. PSG se liniştise, fără Neymar şi Cavani izbutise un 2-0 în deplasare la United. Scriam atunci că scorul şi eliminarea lui Pogba i-au aranjat pe englezi, calificare fiind compromisă. Ca să-mi dea dreptate şi mai abitir, MU devenise între timp spital ambulant! Şi atunci cum a fost posibil? Aici nu existau indicii, ca la Ajax, o formulă mai bună de echipă a englezilor jucase prost acasă, iar acum una mult mai slabă era chemată să surmonteze la Paris o diferenţă de două goluri. O înlănţuire abracadrabantă a detaliilor a făcut posibil acest lucru. Început grotesc, pasă de începător dată de favoritul neamţului de pe bancă, demarare de pensionar a lui Thiago Silva şi 0-1. Nimic insurmontabil, Mbappé lucrează faza egalării. Din senin vine un şut la poartă al lui Rashford, mingea udă prinde pământul şi clişeul care vine în completare e că Buffon are patruj de ani şi de-aia greşeşte, de parcă toată tinereţea n-o fi făcut-o. A reţine mingea în circumstanţele alea ţine de tehnică şi de respectarea statutului, nu de vârstă. Fiindcă e cine e, Buffon a încercat să reţină acea minge, nu s-o respingă inestetic în lateral, cum ar fi făcut poate un portar ”no name”. Dar nici acum nu era panică, deşi MU mai avea nevoie de un gol. Ultimul lucru care trebuia făcut de parizieni era să meargă cu scorul ăsta până spre final. Nu şi-or fi propus, dar aşa a ieşit, mai ales că Mbappé a ratat singur cu portarul. Se întâmplă, n-o fi singurul din lumea asta care ratează astfel. Dar chiar în meciul în care o comit şi fundaşii, şi portarul? Da, şi încă nu se terminase... Când e să meargă totul prost, hop şi VAR-ul care chiar începe să schimbe destine. Unde trebuia să-şi ţină Kimpembé mâna?, clama disperat Neymar de pe margine, peste care se adună anii şi el rămâne un figurant în marea piesă a fotbalului. Cotul şi încheietura lipite de corp, ăsta ar trebui să constituie abc-ul copiilor care se apucă de fotbal. Când nu era ”ochiul de şoim” pe jucător, acesta putea să mimeze firescul, mărindu-şi intenţionat suprafaţa corpului. Nu e neapărat cazul acum, dar mâna era depărtată de corp, iar sărmanul Kimpembé n-a fost salvat nici măcar de linia careului, era chiar deasupra! Şi uite aşa, după finala din ’99, United a mai scris o dată istorie. La dictarea lui PSG.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O înlănţuire abracadabrantă.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O înlănţuire abracadabrantă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei