Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 51 (7052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Burse și locuri de muncă

Strategie pentru pregătirea de forță de muncă calificată, în colegiile tehnice din Suceava, stabilită împreună cu agenții economici, la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pregătirea de forță de muncă calificată pentru necesitățile reale din economia suceveană și asigurarea de locuri de muncă bine plătite, pentru tineri, la nivel local, sunt principalele obiective ale unui plan de dezvoltare a învățământului dual în municipiul reședință de județ.

Întâlnirea dintre agenții economici și unitățile de învățământ sucevene responsabile de formarea forței de muncă calificate, după cerințele de pe piața muncii, a avut loc la sediul Primăriei Suceava, la inițiativa primarului Ion Lungu.

„Întâlnirea dintre reprezentanții colegiilor tehnice și agenți economici din municipiul Suceava a avut loc în vederea pregătirii planului de învățământ dual pentru anul 2020 – 2021. O parte dintre ei au semnat deja parteneriate pentru învățământul dual şi alții s-au arătat dornici să califice forță de muncă prin această formă de învățământ. Drept urmare, s-a stabilit să se facă o asociere a agenților economici pentru stabilirea strategiei privind învățământul dual și promovarea acestei forme de învățământ în orașul nostru”, a declarat edilul sucevean, la finele discuțiilor dintre cele două părți.

Un alt aspect discutat, asupra căruia s-a convenit, a fost realizarea unei adrese oficiale către Ministerul Educației Naționale şi Ministerul Muncii şi Justiției Sociale pentru completarea nomenclatorului de meserii solicitate de agenții economici, care astăzi nu sunt clasificate.

„Primăria va sprijini învățământul dual pentru a asigura forță de muncă calificată în municipiul Suceava”, a dat asigurări primarul Ion Lungu, care a precizat că următoarea întâlnire pe aceasta temă va avea loc pe 29 martie 2019.

Începând cu anul școlar 2019 – 2020, patru licee din municipiul Suceava vor avea funcționale șapte clase de învățământ dual.

La Colegiul Tehnic "Petru Mușat" sunt deja patru clase de învățământ dual, „croite” pe necesitățile mai multor firme sucevene, la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” este înființată o clasă de pregătire pentru cei care vor lucra în domenii precum construcții drumuri și poduri sau electrician, electromecanic, dar și mecanic mașini și utilaje, în vreme ce alte două clase de învățământ dual vor funcționa la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” și la Colegiul Tehnic Alimentar.

Învăţământul dual oferă absolvenţilor oportunităţi sporite de angajare, asigurând calificarea în meserii care sunt căutate pe piaţa muncii.

Agenții economici, potenţiali angajatori, încheie cu liceele participante parteneriate de practică, în baza cărora elevul efectuează ore de pregătire practică în cadrul societăţilor respective. Mai mult, elevii beneficiază de burse oferite de agenții economici.

Absolvenţii învăţământului profesional sau dual care promovează examenul de certificare a calificării profesionale pot continua studiile în clasa a XI-a a învăţământului liceal. De asemenea, certificatele de calificare obţinute la absolvire sunt recunoscute în ţările Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategie pentru pregătirea de forță de muncă calificată, în colegiile tehnice din Suceava, stabilită împreună cu agenții economici, la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strategie pentru pregătirea de forță de muncă calificată, în colegiile tehnice din Suceava, stabilită împreună cu agenții economici, la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei