Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 51 (7052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muzeul Bucovinei

„Să descoperim istoria împreună!”, proiect educaţional la Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei – Serviciul Cetatea de Scaun derulează pe parcursul întregului an şcolar proiectul educaţional „Să descoperim istoria împreună!”, accentuând astfel ideea potrivit căreia cititul este fundamental în societatea de astăzi.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta forţa de atracţie ce o exercită muzeul asupra copiilor, dar mai ales asupra cadrelor didactice care aduc copiii la muzeu. Cititul reprezintă o latură incredibil de importantă pentru dezvoltarea emoţională şi intelectuală a copiilor, ajută la construirea vocabularului, creşte încrederea în sine. Copiii care citesc mult îşi folosesc imaginaţia, se identifică cu personajele din poveşti, deschizându-li-se astfel căi de acces spre noi orizonturi.

Abilitatea de a citi rapid, fluent necesită timp, efort şi exerciţiu. Acest proiect contribuie la transformarea lecturii într-o activitate distractivă, interactivă, recompensatorie. În incinta Casei Custodelui va fi organizat un club de lectură, unde se încurajează comunicarea, interacţiunea, libera exprimare. Copiii înscrişi în acest proiect vor avea la dispoziţie diferite cărţi de istorie de pe care se pot documenta. Elevii participanţi, coordonaţi de un muzeograf, vor citi împreună o carte sau fragmente dintr-o carte, pe care, apoi, o vor dezbate. Lectura va fi completată de o serie de jocuri şi activităţi, care îi vor stimula pe elevi şi le va accentua informaţiile primite. „Ne dorim ca elevii care au venit o dată să revină, recompensându-i astfel pe cei mai silitori cititori. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0784 275 644 sau de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun”, au spus reprezentanţii instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Să descoperim istoria împreună!”, proiect educaţional la Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Să descoperim istoria împreună!”, proiect educaţional la Cetatea de Scaun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei