Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 51 (7052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

În Fălticeni se construieşte prima cantină şcolară finanţată integral din fonduri de la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat, la mijlocul acestei săptămâni, contractul de lucrări pentru construirea unei cantine cu sală de mese la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” din acest municipiu.

Cătălin Coman a spus că în urma procedurii de licitaţie, contractul de lucrări a fost atribuit firmei Peter Group SRL din Suceava. Investiţia are valoarea de 1.089.087 de lei, fondurile fiind alocate în totalitate din fonduri ale bugetului local, la această sumă adăugându-se şi cheltuielile anterioare, efectuate în anul 2018, pentru proiectarea tehnică.

Coman a explicat că termenul de execuţie este de zece luni de la data primirii ordinului administrativ de începere a lucrărilor, iar contractul presupune partea de construcţii şi dotări specifice. „În cursul acestui an, Primăria Fălticeni va asigura şi alte fonduri pentru mobilierul specific funcţionării viitoarei cantine. Noua cantină va fi proiectată pentru a asigura masa, în două schimburi, pentru aproximativ 160 de copii care învaţă în sistemul Step-by-step”, a declarat primarul din Fălticeni, care a mai adăugat că pe lângă investiţia pentru noua cantină, Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” va beneficia de un amplu proiect de reabilitare a clădirii. El a amintit şi de faptul că recent a fost înlocuită conducta de apă de pe strada Nicolae Beldiceanu, astfel încât şcoala beneficiază de continuitate în alimentarea cu apă, de bună calitate.

Cătălin Coman a mai declarat că în plus, principalele căi de acces spre şcoală, respectiv străzile Nicolae Beldiceanu şi 1 Mai vor fi reabilitate integral prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, lucrările urmând să înceapă peste câteva zile, pe data de 4 martie 2019.

“Construirea cantinei la Şcoala Gimnazială <Ion Irimescu> este un proiect pilot, o noutate pentru municipiul Fălticeni şi judeţul Suceava. Investiţia va fi realizată exclusiv cu bani de la bugetul local. În prezent, cei aproximativ 160 de copii care învaţă în sistemul Step-by-step, cu program prelungit, sunt nevoiţi să părăsească incinta şcolii pentru a servi masa de prânz în alte locaţii. Acest lucru creează disconfort atât elevilor, cât şi cadrelor didactice, dar şi un risc pentru securitatea acestora. Noua cantină va scoate din calcul părăsirea şcolii, iar elevii se vor bucura de confort şi siguranţă”, a declarat Cătălin Coman. El a precizat că viitoarea cantină va avea o sală de mese, dar şi spaţii pentru păstrarea alimentelor şi pregătirea hranei.  Primarul din Fălticeni a spus că deşi termenul pentru finalizarea lucrărilor este de zece luni, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu firma care a câştigat licitaţia există posibilitatea ca noua cantină să fie finalizată până la începutul noului an şcolar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Fălticeni se construieşte prima cantină şcolară finanţată integral din fonduri de la bugetul local.
 Vizualizări articol: 2853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Fălticeni se construieşte prima cantină şcolară finanţată integral din fonduri de la bugetul local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei