Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 51 (7052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biblioteca USV

Un nou eveniment din seria ”Omul şi Cartea”, alături de juristul Vasile Păvăleanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ziua de 6 martie 2019, ora 14:00, la Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), Corp E, et. I, va avea loc întâlnirea de suflet cu juristul şi profesorul univ. dr. Vasile Păvăleanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Evenimentul este organizat în colaborare cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Colectivul Bibliotecii USV îi invită pe toţi cei pasionaţi de ştiinţă, carte şi cultură la acest moment deosebit.

Potrivit unui comunicat transmis de USV, Vasile Păvăleanu s-a născut într-o zi de iarnă, la nici un an de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, la 25 ianuarie 1946, în comuna Ibăneşti din judeţul Botoşani.

În perioada 1966-1971, a fost student la Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. Între 1976-1985, urmează Şcoala doctorală din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, obţinând Diploma de Doctor în Drept (1986), cu lucrarea „Relaţiile între părinţi şi copii în dreptul internaţional privat”.

În plan profesional, Vasile Păvăleanu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Procuraturii Judeţene Suceava. Timp de 12 ani (1971-1983), a deţinut funcţia de procuror la Sectorul urmăriri penale şi activitate judiciară.

După Revoluţie, a fost numit procuror-şef la Procuratura Locală Suceava (1990-1993), iar în anii 1993-2001, a deţinut funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. În perioada aprilie-decembrie 2001, a exercitat funcţia de procuror inspector în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar din decembrie 2001 şi până în anul 2007 a fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În paralel cu profesia de jurist, Vasile Păvăleanu desfăşoară o frumoasă activitate de cadru didactic universitar. În anul 2000, dr. Vasile Păvăleanu devine conferenţiar la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, predând cursurile de Drept penal şi Drept procesual penal. Susţine cursuri în domeniul Dreptului la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi. În aprilie 2005, a obţinut titlul de profesor universitar, continuându-şi activitatea de predare în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică la USV, specialitatea Drept.

Juristul şi profesorul dr. Vasile Păvăleanu se implică în activitatea mediului asociativ, fiind Preşedinte al Asociaţiei Juriştilor din jud. Suceava, membru al Societăţii Române de Criminologie şi de Criminalistică (2002) şi al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale (2003).

Vasile Păvăleanu este autor a peste 120 de articole, studii şi recenzii publicate în revistele de specialitate, iar sub semnătura sa au văzut lumina tiparului numeroase volume.

Ca specialist în domeniul Dreptului, Vasile Păvăleanu participă, în calitate de referent oficial, la numeroase susţineri publice ale unor teze de doctorat, organizate de Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou eveniment din seria ”Omul şi Cartea”, alături de juristul Vasile Păvăleanu.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou eveniment din seria ”Omul şi Cartea”, alături de juristul Vasile Păvăleanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei