Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 44 (7045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Peste 2.500 de restanţieri la întreţinerea locurilor de veci din cimitire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni vor primi acasă, în perioada imediat următoare, scrisori de atenţionare, din partea Primăriei Suceava, referitoare la obligaţiile de achitare a taxei  de întreţinere pentru locurile de veci din cimitirele administrate de municipalitate.

Mai mult, aceştia vor avea de plătit şi penalităţi pentru sumele neachitate, ca urmare a modificării legislaţiei în domeniu.

Viceprimarul municipiului Suceava Marian Andronache a anunţat că procedura de trimitere a înştiinţărilor de plată a fost demarată, primele 200 de scrisori fiind trimise deja, dintr-un total de peste 2.500 de restanţieri identificaţi numai pentru Cimitirul Pacea: „Pentru administrarea cimitirului se percepe un tarif de întreţinere de 26 de lei/loc/an – inclusiv TVA, care se achită anual la Casieria Administraţiei Cimitirului, până la data de 31 septembrie a fiecărui an, întrucât după această dată se percep majorări de întârziere de 0,1% din cuantumul sumei neachitate, calculată pentru fiecare lună sau fracţie de lună începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei calculate inclusiv, începând cu anul 2018”.

Viceprimarul Sucevei a explicat că tariful de întreţinere se achită pentru asigurarea pazei, curăţarea aleilor şi a căilor de acces, pentru alimentarea cu apă, evacuarea şi transportul gunoaielor, întreţinerea construcţiilor funerare, ocupate sau neocupate de decedaţi, cositul ierbii şi toaletarea arborilor de talie mare.

În ceea ce priveşte întreţinerea mormintelor, a amenajărilor funerare şi a spaţiilor adiacente acestora (0,30-0,50 m), aceasta este obligaţia exclusivă a cesionarilor.

Toate aceste prevederi sunt incluse în HCL 95/29.03.2018, prin care au fost aprobate Regulamentele de organizare şi funcţionare a celor două cimitire (Pacea vechi şi Pacea nou), precum şi tarifele pentru prestări servicii funerare la locul de înhumare şi întreţinere a cimitirelor.

Marian Andronache a mai spus că s-a constatat că există un număr foarte mare de restanţieri, cu toate că obligaţia de plată a taxei de întreţinere pentru locurile de veci este prevăzută în contractele (actele) de concesiune semnate şi asumate de cesionari.

„Pentru perioada 2000-2017 au fost identificaţi peste 2.500 de restanţieri numai pentru cimitirul Pacea vechi, motiv pentru care începând cu data de 10 februarie 2019 se întocmesc înştiinţări de plată nominale care se expediază la ultimul domiciliu cunoscut al cesionarului restanţier, până la această dată fiind expediate peste 200 de înştiinţări de plată”, a adăugat Marian Andronache.

În prezent se lucrează la inventarierea locurilor de veci în Extinderea Cimitirului Pacea (Pacea nou), încât persoanele care deţin acolo în concesiune locuri de veci trebuie să prezinte contractul de concesiune în original şi copie pentru luarea în evidenţă, la achitarea tarifului de întreţinere.

Neachitarea tarifului de întreţinere pentru cimitire poate duce la rezilierea unilaterală a contractului de concesiune şi pierderea dreptului de folosinţă, după îndeplinirea procedurii stabilite de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.500 de restanţieri la întreţinerea locurilor de veci din cimitire.
 Vizualizări articol: 3016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.500 de restanţieri la întreţinerea locurilor de veci din cimitire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei