Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 41 (7042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Muzeul şcolar al scrisului de mână, la Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul pentru Inovaţie, Voluntariat şi Iniţiativă Comunitară (CIVIC) Jr. Moldoviţa, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Muzeul Bucovinei şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, a lansat iniţiativa deschiderii unui Muzeu şcolar al scrisului de mână, la Moldoviţa. În spatele acestei iniţiative este profesoara Daniela Ceredeev, directoarea Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, care şi-ar dori ca noul muzeu să fie de fapt o colecţie de cărţi, caiete, oracole, fotografii, scrisori, icoane, copii ale unor documente etc. pe care se află câteva rânduri scrise de mână.

„Oferiţi-ne un obiect pe care se află un înscris caligrafic şi vă veţi înscrie numele pe un certificat de donator. Scrisul de mână ne poate caligrafia gândurile. Oare mai crede ca noi cineva?”, se întreabă Daniela Ceredeev, care încearcă în fiecare zi să-şi depăşească limitele, să răspundă nevoilor celorlalţi şi să anticipeze cumva ceea ce ar avea ei nevoie. „Mi-a plăcut întotdeauna să ştiu de toate, să nu fiu luată prin surprindere. Nu mi-am dorit să fiu cunoscută. Am vrut doar ca aceia care mă cunosc în viaţa de zi cu zi să poată învăţa ceva de la mine şi să spună despre mine că am produs o schimbare pozitivă în viaţa lor. Dacă ei fac ceea ce trebuie şi dacă sunt împliniţi, pentru mine e foarte important. Elevii mei sunt şi partenerii mei. Voluntarii cu care lucrez sunt prietenii mei. Ei sunt garanţia sustenabilităţii proiectelor pe care le propun. Munca în echipă cu ei presupune: încredere, preţuirea celuilalt şi respectul părerilor tuturor, empatie, onestitate, echilibru interior, colaborare, negociere, consecvenţă, asumarea responsabilităţii, persuasiune şi libertate în gândire”, declara, la un moment dat, Daniela Ceredeev.

 

Se caută fondatori pentru Muzeul şcolar al scrisului de mână

La începutul acestei luni, la Muzeul Bucovinei s-a desfăşurat, în perioada 4-8 februarie, proiectul educaţional „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie”. Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deţinut de Muzeul Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă.

Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii au creat semne după care au dezvoltat litere şi au decorat majuscule-iniţiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. În colaborare cu Muzeul Bucovinei, iniţiatorii proiectului de la Moldoviţa speră să deschidă cât mai repede muzeul, dar au nevoie de sprijinul celor care cred că „scrisul de mână ne poate caligrafia gândurile”. Cei care vor să devină fondatori pentru Muzeul şcolar al scrisului de mână pot să ia legătura cu reprezentanţii Centrului pentru Inovaţie, Voluntariat şi Iniţiativă Comunitară (CIVIC) Jr. Moldoviţa sau cu profesoara Daniela Ceredeev.

Proiectul „Muzeul şcolar al scrisului de mână, la Moldoviţa” este cuprins în Calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene (C.A.E.R.I.), Anexa 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019, Domeniul educaţie civică, voluntariat şi proiecte caritabile (C7.4).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul şcolar al scrisului de mână, la Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Muzeul şcolar al scrisului de mână, la Moldoviţa4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei