Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 41 (7042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sfârşit de drum

Două surori, de 85 şi 72 de ani, au fost găsite moarte în locuinţa lor din Ipoteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două surori care locuiau împreună într-o gospodărie din comuna Ipoteşti au fost găsite fără suflare, după ce vecinii s-au alarmat că nu le mai văzuseră prin curte de câteva zile. Descoperirea a fost făcută vineri la prânz, în momentul în care poliţiştii au forţat uşa locuinţei şi au pătruns în interior. Femeile zăceau fără suflare pe podeaua camerei, necropsiile efectuate stabilind cauzele morţii celor două.

 

Vecinii au fost cei care au anunţat că nu le mai văzuseră pe bătrâne de ceva timp

Unul dintre vecinii celor două bătrâne, care nu le mai văzuse de două zile ieşind pe afară, s-a dus vineri dimineaţă la primăria comunei Ipoteşti şi a anunţat autorităţile. La faţa locului a ajuns viceprimarul comunei, Constantin Bobu, care a constatat că uşa locuinţei era încuiată din interior şi nimeni nu dădea vreun semn din locuinţă. El ne-a relatat cum s-au derulat lucrurile: ”În acel moment am sunat la poliţie, un echipaj sosind la faţa locului pentru a face verificările care se impuneau. Până la urmă vineri, în jurul orei 15.00, a trebuit să fie forţată uşa de la intrare, iar în momentul în care poliţiştii au intrat în interior, le-au găsit pe cele două surori căzute pe podea”. Eufrozina Berladiuc, în vârstă de 85 de ani, şi Olga Berladiuc, în vârstă de 72 de ani, zăceau fără suflare una în apropierea celeilalte, iar un echipaj al ambulanţei care a sosit la locuinţa celor două a constatat decesul acestora. Cadavrele  au fost preluate şi transportate la morga spitalului din Suceava, pentru efectuarea necropsiilor.

 

Femeile locuiau singure de ani de zile, fără a comunica cu rudele şi vecinii din sat

Vestea morţii celor două surori s-a propagat cu repeziciune în comună, sătenii încercând acum să înţeleagă cum şi-au găsit sfârşitul femeile. Cei mai mulţi cred că moartea ar fi putut surveni din cauza afecţiunilor medicale de care sufereau cele două femei. Cornelia Treguş, una dintre vecine, a povestit: ”Femeia mai în vârstă a fost foarte bolnavă, câteva zile s-a simţit foarte rău şi probabil a murit din această cauză. Sora ei, probabil când a văzut că a murit, a cuprins-o şi a stat lângă ea până şi-a dat sfârşitul. Sora mai mică, de 72 de ani, era surdo-mută şi avea şi un handicap, că nu prea se putea descurca singurică. Ea spunea că dacă moare sora ei mai mare, nu mai are pentru ce trăi. Erau două femei mai izolate, retrase, nu mergeau deloc la vecini şi nu vorbeau cu aceştia. Eufrozina, sora cea mare, făcea de mâncare, chiar dacă era îndoită de spate, mergea la magazin şi făcea cumpărături. La autopsie s-a stabilit că e posibil ca cea mai mare să fi murit prima, dar eu ştiu ce s-a întâmplat apoi în casă. În casa bătrânească de peste drum, în care locuiseră părinţii lor, nu mai stătea nimeni, iar sora mai mare locuia în bucătăria asta, unde o luase şi pe sora ei în timpul iernii. Nici una dintre ele nu avea copii, singura moştenitoare fiind nepoata lor de la un frate.” De-a lungul timpului rudele sau sătenii au încercat să le ajute, însă încercările lor au fost zadarnice. Unul din vecini ne-a relatat: ”Nepoata de la Rădăuţi încercase de mai multe ori să vină pe la ele, să le mai ajute cu ce aveau nevoie, însă bătrânele nu o primiseră. Le trimisese şi pachete, însă de fiecare dată au refuzat ajutorul ei. Bătrânele aveau amândouă pensii şi aveau din ce trăi, iar sora mai mare, care fusese asistentă medicală, a lucrat şi vara trecută la pământ, aşa cum mergea ea, îndoită de spate. În mod normal ele ieşeau în fiecare zi din casă, pentru că aveau capre şi găini în gospodăria de peste drum şi le dădeau de mâncare. Se fereau însă să stea de vorbă cu vecinii, fiind firi mai dificile. Au încercat mai mulţi săteni să le ajute, să aibă grijă de ele, însă bătrânele nu au fost de acord. Aveau şi două locuri de case foarte bune, întrebate de clienţi, însă niciodată nu au vrut să vândă.”

 

Cercetările au arătat că nu există suspiciuni de comiterea unei fapte cu violenţă

În urma efectuării necropsiilor, rezultatele preliminare au arătat că cel mai probabil cele două surori au sfârşit din cauza hipotermiei, însă în acest moment sunt aşteptate rezultatele unor probe şi analize ridicate la necropsii. Poliţiştii au concluzionat faptul că bătrânele nu au sfârşit în urma comiterii unei fapte cu violenţă, întrucât nu există urme pe corpurile acestora care să dovedească acest lucru.  Eufrozina şi Olga Berladiuc au fost înhumate ieri în cimitirul din Ipoteşti, cea care s-a ocupat de înmormântare fiind nepoata acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două surori, de 85 şi 72 de ani, au fost găsite moarte în locuinţa lor din Ipoteşti.
 Vizualizări articol: 4494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două surori, de 85 şi 72 de ani, au fost găsite moarte în locuinţa lor din Ipoteşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei