Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Argumente

Managerul Spitalului Rădăuţi şi primarul oraşului au convingerea că Ministerul Sănătăţii nu va amputa numărul de paturi, ci îl va mări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, dar şi Nistor Tătar, primarul municipiului Rădăuţi, sunt ferm convinşi că vor găsi o uşă deschisă la Ministerul Sănătăţii, iar la întâlnirea care este programată la Iaşi, pe data de 25 februarie, vor primi un răspuns pozitiv la cererea formulată. Mai exact, autorităţile din Rădăuţi contează pe sprijinul ministerului de resort pentru a creşte numărul de paturi din unitatea medicală care deserveşte un areal cu 200.000 de persoane.

„Spitalul a cunoscut o dezvoltare vizibilă în ultima perioadă, dezvoltare confirmată de altfel de rezultatele nenumăratelor controale efectuate în unitatea sanitară, inclusiv de corpul de control al ministerului Sănătăţii şi chiar am fost felicitat într-o scrisoare oficială de către ANMCS pentru punctajul pe care l-a obţinut spitalul la evaluarea documentaţiei, unde obţinuse singurul punctaj de 100% la nivel naţional la un anumit indicator de monitorizare. În şedinţa de închidere a vizitei de acreditare, la care am participat şi eu, evaluatorii, în şedinţă publică deschisă, au felicitat întreaga unitate sanitară pentru felul în care îşi face treaba şi pentru felul în care arată spitalul, subliniind faptul că foarte puţine unităţi sanitare evaluate au încheiat vizita cu un procentaj atât de mare de DA-uri (82% din aproximativ 6.900 de criterii evaluate). Ne mândrim de asemenea cu proiectele de dezvoltare aflate în derulare, proiecte unde doar cofinanţarea noastră (a UAT-ului) e de aproximativ un milion de lei şi amintesc aici că suntem singurul spital care a obţinut finanţare din partea CNI-ului de 15 milioane de lei în anul 2018 pentru construcţia unui nou nivel al spitalului, ce va avea ca destinaţie viitoarea secţie de Pediatrie”, a arătat Nistor Tătar.

La fel de optimist s-a arătat şi Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, care este de părere că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor reanaliza maniera de calcul a gradului de ocupare a paturilor, calcul care a fost efectuat după alte criterii decât cele stabilite imperativ de legiuitor.

„Conform cifrelor concrete ocupabilitatea paturilor la spitalul nostru în intervalul 2015-2018 a fost cuprinsă între 72%, 73%, 75%,  culminând în 2018 cu 81%. Formula de calcul a acestor cifre este stabilită de legiuitor ferm, iar sediul materiei cu ultimele modificări se află în cuprinsul anexei 23, art.4 din OMS 397/836/2018. <De facto>, conform cifrelor statistice, suntem în creştere la toate capitolele de adresabilitate, punctând pentru exemplu prezentările CPU în nr. de 25.913 în 2015 faţă de 34.440 în 2018, un  ICM de 1,115 contractat în 2015 faţă de ICM de 1,3259 contractat în 2018. Mai important este însă ce s-a întâmplat <de jure>, şi anume, instanţa supremă de justiţie din România i-a recunoscut spitalului nostru, în contradictoriu cu Casa de Asigurări de Sănătate, faptul că cea din urmă este obligată să-i plătească spitalului o sumă de 8.140.000 lei ca despăgubiri pentru servicii de sănătate prestate populaţiei în intervalul 2012-2015, peste valoarea contractului, iar in intervalul 2015-2018 serviciile efectuate şi nedecontate depăşesc 22,5 milioane de lei”, a explicat Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Rădăuţi şi primarul oraşului au convingerea că Ministerul Sănătăţii nu va amputa numărul de paturi, ci îl va mări.
 Vizualizări articol: 2822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Managerul Spitalului Rădăuţi şi primarul oraşului au convingerea că Ministerul Sănătăţii nu va amputa numărul de paturi, ci îl va mări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei