Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu acte în regulă

Procurorul sucevean Sorin Iaşinovschi a promovat concursul de numire în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorul sucevean Sorin Iaşinovschi a promovat recent concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru numirea în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Sorin Iaşinovschi a fost admis cu un punctaj total de 88,45 de puncte, punctaj cumulat în urma celor trei probe susţinute.

Numirea este pentru o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire a mandatului de încă două ori, ceea ce ar putea însemna o perioadă totală de 9 ani. În prezent, Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie funcţionează cu un număr restrâns de persoane, mai exact 5 la număr, dintr-un total de 15 posturi disponibile.

Înainte de a ajunge la această structură, Sorin Iaşinovschi a lucrat la mai multe structuri ale Ministerului Public din judeţul Suceava, iar ultima dată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

„În cei 23 de ani de activitate am dobândit flerul de a vedea când într-o cauză este ceva sau e doar un balon de săpun. Pentru mine principiul de nevinovăţie este unul sacru şi nu am acceptat niciodată ca nimeni să-mi impună vreo soluţie. Sunt dispus să lucrez 7 zile pe săptămână timp de 14-16 ore preţ de cel puţin câteva luni de zile. Efectuarea actelor de urmărire penală în dosarele în care sunt cercetaţi magistraţii este o activitate foarte delicată. Dacă ar fi să arăt profilul procurorului care face urmărirea în asemenea acte, spun că primul lucru care ar trebui să-l caracterizeze este maturitatea, să fie foarte stabil şi să se aplece atent asupra cauzei şi abia după ce se va lămuri să dispună luarea unor măsuri. Această secţie trebuie să scoată la iveală imaginea reală a justiţiei, pentru că în prezent imaginea nu este prea bună”, a fost crezul cu care Sorin Iaşinovschi a dorit să-şi deruleze activitatea la noua structură.

Sorin Iaşinovschi are o vechime de aproape 24 de ani în domeniu. Şi-a început cariera de procuror la vârsta de 33 de ani, după ce timp de 15 ani a avut o experienţă ca militar activ în Ministerul Apărării Naţionale. A intrat în magistratură în 1995, devenind procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. După ce a fost procuror și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în perioada 2003 – 2006 a fost procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 și 2009 a fost procuror DIICOT la Serviciul Teritorial Suceava, fiind în perioada 2010 – 2014 prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Pe 1 noiembrie 2014 a fost numit, cu delegaţie, procuror-șef al Secţiei de urmărire penală a Parchetului Tribunalului Suceava, iar până la admiterea în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul sucevean Sorin Iaşinovschi a promovat concursul de numire în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.
 Vizualizări articol: 2696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Procurorul sucevean Sorin Iaşinovschi a promovat concursul de numire în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei