Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Daniel Cadariu: "PSD a pus la pământ zonele de munte din judeţul Suceava"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a criticat în termeni extrem de duri respingerea de către majoritatea din Parlament creată în jurul PSD a tuturor amendamentelor pe care parlamentarii liberali suceveni le-au depus la Legea bugetului de stat pe 2019 pentru dezvoltarea judeţului. Constantin Daniel Cadariu a declarat că dincolo de satisfacţia pe care o are după ce PNL a reuşit să obţină majorarea alocaţiilor pentru copii, este extrem de necăjit de modul în care PSD a respins amendamentele liberalilor suceveni care aveau în vedere dezvoltarea judeţului, dar şi pentru salvarea unor primării sau zone întregi din judeţ. „Cu un cinism greu de înţeles, PSD a pus la pământ zona de munte a judeţului. Nici un amendament pe care l-am propus pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei nu a fost votat de PSD”, a spus senatorul PNL de Suceava. Daniel Cadariu solicită PSD Suceava să explice când vor avea şosele de centură staţiunile turistice de interes naţional din judeţ, când va ajunge gazul metan la Vatra Dornei sau când vor avea gaz metan cele 80.000 de gospodării, din 50 de localităţi pe care liberalii le-au avut în vedere prin amendamentele depuse. „Când se vor reabilita drumurile naţionale din judeţul Suceava dacă cei de la PSD au votat împotriva alocării de fonduri pentru reabilitarea DN 17B pe Valea Bistriţei, pentru DN 2E Păltinoasa – Marginea sau DN 17A pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc - Sadova - Suceviţa. De asemenea, cum se va descurca oraşul Broşteni cu funcţionarea spitalului, cum îşi va închide municipiul Câmpulung Moldovenesc depozitul de deşeuri şi cum vor ajunge turiştii din Ucraina spre Câmpulung pe la Izvoarele Sucevei, după tot cei de la PSD au blocat amendamentul pentru construcţia punctului de trecere a frontierei? Și tot pe cei de la PSD vreau să-i întreb cum va fi finalizat drumul Panaci – Bilbor dacă au respins amendamentul pentru scoaterea din fondul funciar a unui teren, procedură necesară pentru realizarea acestei investiţii”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

 

Cadariu nu înţelege cinismul celor de la PSD, care au votat inclusiv împotriva propriilor primari

Senatorul PNL de Suceava a adăugat că este greu de înţeles cât de repede au uitat social-democraţii de promisiunile făcute la inaugurarea primului tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, când au dat asigurări că vor aloca fonduri şi pentru cel de-al doilea tronson. „Sunt promisiuni făcute de ministrul PSD al Turismului împreună cu liderii judeţeni PSD. Aceştia au promis alocarea de fonduri pentru finalizarea tronsonului doi de la Câmpulung Moldovenesc, investiţie absolut necesară, în condiţiile în care deschiderea primului tronson arată cât de utilă este pârtia pentru întreaga zonă şi cât de necesară e finalizarea întregului proiect”, a mai precizat senatorul liberal sucevean. Făcând referire tot la Câmpulung Moldovenesc, Daniel Cadariu le-a solicitat parlamentarilor PSD să spună şi cu ce bani va reuşi acest municipiu să facă lucrările pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din 2018, în condiţiile în care au respins amendamentul depus de PNL în acest sens.  

La final, Constantin Daniel Cadariu a spus că nu poate înţelege cinismul celor de la PSD, care au votat inclusiv împotriva propriilor primari din judeţul Suceava. Cadariu a subliniat că acest lucru poate fi demonstrat doar dacă ar fi să se refere la respingerea de către PSD a amendamentului depus de PNL cu privire la alocarea de sprijin financiar celor 60 de primării pentru rezolvarea problemelor create de creditul contractat pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu: "PSD a pus la pământ zonele de munte din judeţul Suceava".
 Vizualizări articol: 1290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Cadariu: "PSD a pus la pământ zonele de munte din judeţul Suceava"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei