Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Patron spiritual

Personalitatea lui Spiru Haret, omagiată la Colegiul Național de Informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava, ca instituție, pentru cadrele didactice și elevii actuali, ziua de 15 februarie poartă o însemnătate deosebită, fiind consacrată omagierii patronului spiritual al acestei unități de învățământ.

Ca în fiecare an, pe parcursul acestei zile sunt organizate o serie de activități desfășurate sub semnul evocării marii personalități a lui Spiru Haret, unul dintre cei mai importanți reformatori ai societății românești.

Potrivit reprezentanților colegiului, manifestările dedicate acestei zile au debutat în aula colegiului și au continuat în sala multimedia. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut directoarei colegiului, prof. Maria Atănăsoae, care a subliniat valoarea şi importanţa activității unuia dintre cei mai de seamă înaintași ai culturii și vieții politice și legislative românești.

„Spiru Haret, <omul școalei> cum i s-a spus, a avut o însuflețitoare activitate, promovând măsuri pe linia dezvoltării învățământului, în general și a celui rural, în special. În felul acesta, a contribuit decisiv la modernizarea societății românești și la consolidarea și dezvoltatrea statului român>, a transmis conducerea liceului.

Elevii au reînviat imaginea acestei personalități culturale prin activități dintre cele mai diverse: prezentări Power-Point despre omul Spiru Haret, despre latura de autodidact a acestuia, despre depășirea condiției materiale, despre pionieratul său în cariera academică și științifică, dar și despre remarcabila carieră politică și asumarea rolului de reformator al învățământului românesc; interviuri peste timp cu ilustrul român, dar și dezbateri pornind de la cuvintele lui Spiru Haret în care elevii au putut să-și exprime părerile și propunerile referitoare la educația de ieri și de azi.

Catedrele de limbă și literatură română și istorie au mobilizat elevii pentru promovarea personalității, dar și a activității celui ce a dat numele instituției în care își desfășoară activitatea.

O contribuție consistentă la organizarea activităților a avut-o catedra de matematică prin organizarea concursului interjudețean de creativitate matematică “Spiru Haret”, la care au participat peste 100 de elevi din mai multe județe ale tarii.

Omagierea a fost completată de un tedeum religios pentru pomenirea patronului spiritual al colegiului, dar au fost pomeniți toți cei care au trudit la luminarea minților generațiilor de elevi și care au trecut la catedra veșniciei

Colectivul de cadre didactice a menționat că se bucură de participarea activă a elevilor colegiului la aceste activități, onorând astfel înaintașii de seamă, pe care îi consideră modele de oameni demni, cu multă iubire de țară și de cultură.

“Ca să parafrazăm, dacă nu ar fi existat, Spiru Haret trebuia inventat”, au mai completat cei de la colegiul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personalitatea lui Spiru Haret, omagiată la Colegiul Național de Informatică.
 Vizualizări articol: 1362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personalitatea lui Spiru Haret, omagiată la Colegiul Național de Informatică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei