Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clarificări

PSD Suceava critică ipocrizia opoziţiei PNL-USR-PMP în Parlament şi faţă de cetăţeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni au criticat demagogia parlamentarilor PNL din şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care a fost votată Legea bugetului de stat pe 2019, care a condus „la o ipocrizie faţă de societate şi cetăţenii din România”. PSD Suceava a amintit, printr-un comunicat de presă, că Parlamentul României a adoptat, fără susţinerea PNL-USR-PMP, majorarea alocaţiilor copiilor începând cu data de 1 martie a acestui an.

„Amendamentul propus de PNL era inaplicabil, întrucât sursa de finanţare propusă a fost una greşită. Astfel, PSD a venit cu un amendament la proiectul de lege prin care s-a identificat corect sursa de finanţare şi a fost votat cu majoritatea de voturi. După ce au propus un amendament neplauzibil la Legea Bugetului prin care se cerea mărirea alocaţiilor copiilor, astăzi, tot aceiaşi parlamentari au votat împotriva Proiectului de buget pentru anul 2019. Odată ce au votat împotriva legii bugetului de stat, au votat şi împotriva creşterii alocaţiilor copiilor”, se arată în comunicatul PSD Suceava. Potrivit aceleiaşi surse, creşterea alocaţiilor pentru copii, prevăzută în legea bugetului, a fost votată cu susţinerea PSD şi cu 275 de voturi.

„Trebuie să aducem la cunoştinţa cetăţenilor că alocaţiile de stat pentru copii sunt prevăzute în Legea 61/1993, astfel, pentru majorarea alocaţiilor de stat pentru copii era necesară modificarea acestei legi. Legea Bugetului stabileşte bugetele instituţiilor şi nu drepturi ale persoanelor fizice. Guvernul PSD va respecta decizia Parlamentului privind adoptarea Proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2019 şi, ulterior, va emite o ordonanţă  care va modifica Legea 61/1993”, au precizat social-democraţii suceveni.

În comunicat se arată că tot datorită PSD, în anul 2014, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă care a intrat în vigoare începând cu luna iunie 2015, prin care s-au dublat alocaţiile copiilor, ajungând la valoarea de 84 de lei. PSD Suceava a mai informat că Legea nr. 125/2015 a majorat alocaţiile de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, de la 84 de lei la 200 de lei.        

„De precizat este faptul că PDL, prin ministrul Muncii Mihai Șeitan din Guvernul Boc II, a dorit tăierea alocaţiilor copiilor care aveau părinţi cu venituri mari. În anul 2010 s-a dorit crearea unui proiect legislativ care dorea să plafoneze alocaţiile şi să le taie acolo unde era necesar, astfel încât banii <să meargă doar acolo unde este cazul>.

Cetăţenii nu trebuie să uite un lucru, Guvernele PDL-PNL au tăiat salariile şi pensiile românilor, iar astăzi, prin votul exprimat în Parlament, 122 de voturi împotrivă şi 2 abţineri, nu au oferit nici o şansă copiilor din România, demonstrând încă o dată că este o opoziţie demagogică şi fariseică.

Deşi s-au lăudat că datorită lor copiii din ţară vor primi alocaţii mai mari, astăzi partidele de Opoziţie – PNL, USR şi PMP – au votat în bloc, în mod ruşinos, împotriva bugetului propus pentru anul 2019, votând propriu-zis împotriva creşterii alocaţiilor copiilor din România”, se arată în finalul comunicatului PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava critică ipocrizia opoziţiei PNL-USR-PMP în Parlament şi faţă de cetăţeni.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
PSD Suceava critică ipocrizia opoziţiei PNL-USR-PMP în Parlament şi faţă de cetăţeni2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei