Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 39 (7040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Clipe de coşmar

Mărturia uneia dintre femeile atacate în stradă de violatorul în serie recidivist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Una dintre femeile care au trăit coşmarul de a fi atacate pe stradă, în municipiul Suceava, de un individ ce s-a dovedit a fi un violator în serie extrem de periculos, a stat de vorbă cu reporterii Monitorului de Suceava şi a relatat clipele de coşmar prin care a trecut. Otilia A. este una dintre cele cinci femei care au depus plângere la poliţie după ce au fost atacate de un bărbat violent, ale cărui intenţii nu erau prea clare atunci. Se întâmpla la finele anului trecut. În ciuda plângerilor depuse şi a informaţiilor pe care le-au avut, poliţiştii au reuşit să pună mâna pe agresor abia după ce acesta a reuşit să comită un viol, la începutul lunii februarie.

 

„Individul m-a strâns de gât de la spate, m-a sufocat cu mâna stângă... <ţipă dacă poţi, fă ceva dacă poţi>....

Femeia cu care am stat de vorbă a trăit coşmarul vieţii pe 1 decembrie 2018. În acea seară, în jurul orei 18.45, victima a plecat singură, de pe strada Oituz, spre patinoar.

„Mă îndreptam spre patinoarul din Areni pe strada paralelă cu Liceul Economic şi am fost atacată din spate de un bărbat îmbrăcat într-o geacă neagră, cu glugă în cap. Individul m-a strâns de gât de la spate, m-a sufocat cu mâna stângă, timp în care îmi spunea <ţipă dacă poţi, fă ceva dacă poţi>... mi-a dat drumul după un minut, un minut şi ceva, m-a izbit într-o parte şi a fugit spre scara unui bloc”.

Femeie a crezut iniţial că are de a face cu un tâlhar, însă acesta nu a avut intenţia de a-i lua vreun bun: „Nu avea aparent nici o intenţie, mă aşteptam să-mi fure telefonul, dar nu a încercat să-mi ia nimic, nici lanţul de la gât, nimic de genul acesta”.

 

Un bărbat foarte puternic, robust, deci greu de scăpat din mâinile lui

Norocul victimei pare să fi fost că în timp ce era strânsă de gât, pe stradă au apărut doi tineri.

„M-a urmărit, se vede şi pe cameră că se pregăteşte din timp, ştie ce face, întoarce capul pentru a se asigura că nu este văzut, se fereşte... ca drept dovadă când apar doi tineri mă eliberează şi fuge, e un bărbat foarte puternic, robust, greu de scăpat din mâinile lui pentru o femeie”, a mai povestit victima.

 

Un obsedat sexual care a stat liber pe străzi luni de zile

Femeia, şi nu numai ea, s-a gândit imediat la un obsedat sexual, cu mult mai periculos decât un tâlhar care atacă pentru a fura telefonul sau geanta. Având în vedere şi felul în care a fost atacată victima, strânsă de gât şi cu mâna pusă la gură pentru a i se tăia respiraţia, era clar că acest individ reprezintă un adevărat pericol.

Cu aproximativ două luni înainte de atacul amintit mai sus, începând din luna octombrie a anului trecut, poliţiştii au avut informaţia că un individ cu un comportament de dezaxat sexual atacă femei pe străzile Sucevei. Într-un interval relativ scurt, cinci femei au depus reclamaţii cu privire la faptul că au fost atacate de un individ necunoscut. Atacurile s-au dat în zona Mărăşeşti – Universităţii.

 

A violat o tânără de 24 de ani, în faţa căreia s-a dat medic

Atacatorul nu a fost prins după aceste atacuri, probabil şi pentru că a luat o pauză de aproximativ două luni, până la începutul lunii februarie a acestui an, când a schimbat strategia.

Din cercetările ulterioare ale poliţiştilor a rezultat că în ziua de 6 februarie individul a abordat în incinta Policlinici Areni o tânără care aştepta să intre la un cabinet de psihiatrie. Acesta i-a spus victimei că este medic şi o poate duce la consultaţie la cabinetul său. Victima a acceptat să meargă cu el, astfel că cei doi s-au deplasat pe strada Mărăşeşti. Individul a dus-o într-o clădire dezafectată, unde a violat-o pe tânăra în vârstă de 24 de ani.

 

A fost judecat pentru trei violuri în 2004, când deja era recidivist

Mihăiţă Novac, în vârstă de 44 de ani, din Dumbrăveni, a fost ridicat de poliţişti şi pus sub acuzare pentru infracţiunea de viol, dar şi pentru cinci fapte de agresiune sexuală, cu referire la atacurile din ultima parte a anului trecut.

Mihăiţă Novac a fost reţinut şi apoi prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au admis propunerea şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

În anul 2004, Mihăiţă Novac, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de viol, o tentativă de viol, o infracţiune de perversiuni sexuale şi o tâlhărie.

Toate faptele fuseseră comise în acelaşi an. 

Individul acţiona şi atunci în municipiul Suceava, după care pleca imediat la Dumbrăveni. 

La acea vreme, Novac a acostat patru femei, iar pe trei dintre acestea le-a violat. Acesta o supusese pe una şi la perversiuni sexuale, iar pe o altă victimă a şi tâlhărit-o, furându-i 150 de euro şi 50.000 de lei. Modul de operare are multe în comun cu cel de acum. Femeile erau acostate pe stradă şi violate cu multă violenţă în locuri ferite. Violatorul îşi imobiliza victimele ameninţându-le cu cuţitul sau cu spray-ul lacrimogen. Individul stătea ascuns în ruinele Mănăstirii Zamca, iar faptul că era singuratic şi nu avea anturaj a făcut ancheta dificilă. Şi la acea vreme, în 2004, individul era recidivist. El fusese eliberat din 2003, fiind închis tot pentru viol. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărturia uneia dintre femeile atacate în stradă de violatorul în serie recidivist.
 Vizualizări articol: 5056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mărturia uneia dintre femeile atacate în stradă de violatorul în serie recidivist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei